Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

AD VALVAS 12 februari 2018

Evolutietheorie op kleuterniveau

Toen haar destijds vijfjarige zoon vroeg: hoe is de aarde op aarde gekomen? En hoe zijn de mensen op aarde gekomen? dacht Advalvas-redacteur Floor Bal dat ze in de boekhandel vast wel een boek zou kunnen vinden waarin dit soort vragen op kleuterniveau wordt behandeld. Maar dat boek was er dus niet. “Terwijl er 32 verschillende Bijbels voor kleuters zijn, is er geen enkel boek dat de wetenschappelijke ideeën over het ontstaan van het heelal en het leven op hun niveau uitlegt”, vertelt Bal. Dus toen is ze dat boek zelf maar gaan schrijven.

Het was niet gemakkelijk om deze onderwerpen in hoofdstukjes van 150 woorden te behandelen. “Ik heb heel veel weggelaten, want het wordt zo snel te complex”, vertelt Bal. Ze liet de teksten checken door wetenschappers van de VU, onder wie evolutiebioloog Nico van Straalen en maanwetenschapper Wim van Westrenen.

Het hele soepzootje van Floor Bal met illustraties van Sebastiaan van Doninck ligt vanaf deze week in de winkel. (14,99  euro, Gottmer Uitgevers Groep bv.)

Welmoed Visser
BEELD: Rob Bömer

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.