NIEUWS

VU 26 februari 2018

DUO gaat op zwart maar blijft bereikbaar

reacties 1

MijnDUO gaat een maand op zwart om het ict-systeem te vernieuwen. Maar alles is tot in de puntjes voorbereid en DUO blijft gewoon bereikbaar, bezweert minister Van Engelshoven.

Overheid en ict-vernieuwing… het blijft een spannende combinatie. De vernieuwing van MijnDUO is intussen twee keer duurder dan gedacht. En het systeem moet ook nog eens een maand op zwart.

Afgelopen najaar bezwoer minister Van Engelshoven de verontruste Tweede Kamer dat zo’n periode echt nodig was voor een vlekkeloze invoering. Bovendien zou de service van DUO niet in gevaar komen.

Vandaag zet ze in een brief alle voorbereidingen op een rij. In april worden de gegevens van 4,8 miljoen personen overgezet naar het nieuwe systeem. DUO moet constant opletten of er geen fouten worden gemaakt. Daarom worden de gegevens bevroren en kan niemand tussentijdse wijzigingen maken.

Even wachten

Maar studenten krijgen gewoon studiefinanciering op hun rekening gestort en de automatische incasso voor terugbetalers loopt ook door. DUO blijft bovendien bereikbaar via telefoon, Twitter, Facebook en Instagram. Ook kunnen studenten naar een servicebalie in Amsterdam, Arnhem, Eindhoven, Enschede, Groningen, Rotterdam en Zwolle.

Willen studenten hun studiefinanciering wijzigen? Die wijzigingen worden dan met terugwerkende kracht ingevoerd zodra het systeem weer in de lucht is, belooft Van Engelshoven. “Veel aanvragen en wijzigingen kunnen wel even wachten.”

Studenten kunnen natuurlijk tegen een acuut probleem aanlopen, erkent de minister, bijvoorbeeld door een sterfgeval. Ook kan er een financieel noodgeval zijn. “Ik vind het heel belangrijk dat deze studenten dan geholpen kunnen worden”, schrijft ze. Voor zulke uitzonderlijke gevallen heeft DUO een ‘intern loket’ ingericht.

Coulance

Er komt een voorlichtingscampagne. Studenten en terugbetalers krijgen allemaal een e-mail van DUO. Er gaat bovendien een papieren brief de deur uit naar minderjarige studenten en aflossers met een betalingsachterstand. Ook via de website en andere kanalen gaat DUO informatie geven.

Mocht het voor sommige (oud-)studenten toch onverhoopt misgaan, “dan zal DUO proberen om samen met hen een zo goed mogelijke oplossing te zoeken”, aldus de minister. “Met DUO heb ik afgesproken dat coulance daarbij het uitgangspunt zal zijn.”

En wat krijgen studenten ervoor terug? Aanvragen en wijzigingen worden vanaf mei direct verwerkt (en bevestigd) en studenten krijgen meer inzicht in hun studieschuld: welk deel is een gift, welk deel een lening?

In de eerste dagen van mei kan het nieuwe systeem nog wat haperingen vertonen, waarschuwt Van Engelshoven. Want wellicht willen heel veel studenten dan tegelijkertijd inloggen. Het is moeilijk voorspelbaar wat het gevolg is van zo’n ‘piekbelasting’.

HOP/BB

{ Lees de 1  reacties }

hits 10
Door Chris Young op 01 maart 2018

Aandacht!!!

Ramsay Hill Finance Plc biedt ondernemers de mogelijkheid om gemakkelijk toegang te krijgen tot leningen in een snelle, transparante en efficiënte omgeving. Onze expertise en internationale normen verzekeren onze klanten een hoge kwaliteit van service en levering. Onze belangrijkste service bestaat uit het verstrekken van internationale projectfinanciering aan bedrijven, bedrijven en organisaties voor belangrijke landinrichtingsprojecten in de vrijetijds-, toerisme-, entertainment- en bouwsector, we bieden ook individuele leningen aan , particuliere lening, schuldaflossing lening;

Ramsay Hill Finance Plc Leningen Overzicht:

Leningen variëren momenteel van $ 5.000,00 tot $ 4.5 miljoen; maximale looptijd is 18 maanden; voor grotere kredietgroottes, bezoek de KMO-sectie *

Geen gecontroleerde financiële overzichten vereist *

Flexibele zekerheidsovereenkomsten afhankelijk van de omvang van de lening (huishoudelijke goederen, bedrijfsuitrusting, goederen in voorraad, voertuigen, onroerend goed enz.) Flexibele documentatievereisten *

Langlopende klanten met een onberispelijk aflossingsverloop komen in aanmerking voor opeenvolgende rentekortingen en een nog snellere kredietverwerking * Houd er rekening mee dat alle aanvragen worden onderworpen aan een beoordeling ter plaatse door een van onze agenten voorafgaand aan een besluit van de commissie.

Ramsay Hill Finance Plc Contactgegevens:

Contact E-mail: ramsayhillfinance@usa.com

Bedankt voor je tijd, wens je de beste ...

Hoogachtend,
Chris Young
Publiciteitsfunctionaris
Ramsay Hill Finance Plc

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.