Dreigende wolken boven jarige De Verrekijker

NIEUWS

Campus  20 mei 2016

Dreigende wolken boven jarige De Verrekijker

reacties 4

Het is feest bij het gekraakte academische café De Verrekijker, dat vandaag zijn eerste verjaardag viert. Maar haalt deze ontmoetingsruimte voor studenten wel een tweede verjaardag?

“Er gaan geruchten dat het college van bestuur het wel weer genoeg vindt”, zegt docent Boris Slijper. Hij staat klaar om in De Verrekijker een speech te houden. “Die gaat erover dat sluiting geen goed idee is. Ik wil de mensen hier een hart onder de riem steken.”

Verfbommetjes

Achter hem is Arthur, student computer science bezig om een tekst op het plafond te schrijven. Het wordt óf ‘Yes,  De Verrekijker’ óf ‘Yes, De Verrekijker is jarig’. Dat hangt ervan af of zijn armen het werk nog langer volhouden. “Dit is zwaarder dan het eruit ziet.”

De Verrekijkerbestuurslid Sophie (student culturele antropologie) vult buiten een ballonnetje met verf. Niet om mee naar het bestuur te gooien. “We gaan er zo een schilderij mee maken, door er met dartpijltjes op te gooien.”

Dreigende sluiting

Van een dreigende sluiting weet Sophie niets. “Daar heb ik niets van gehoord. Ik hoop het niet.” Voorlopig houdt zij zich even bezig met de voorbereidingen voor de rest van het feestprogramma. “We hebben straks bands die optreden en houden een poetry slam.” Het feest zal tot twee uur ’s nachts doorgaan.

Eén opsteker voor de feestvierders. Cvb-woordvoerder Aukje Schep zegt over de sluitingsplannen: “Ik weet daar oprecht niets van.” 

Floor Bal
BEELD: FB
hits 966

{ Lees de 4 reacties }

Wat een suggestief nieuwsartikel.. Een beetje van een mug (vage geruchten) een olifant (dreigende wolken) maken.

Bizar artikel. In plaats van te beschrijven hoe de middag verliep, wat voor leuke gesprekken er waren en hoe het een bolwerk van academische kennis is geworden, wordt de Verrekijker geportretteerd als een puist die op ieder moment kan worden uitgeknepen. Bah.

Very weirdly written article, I must admit this is the least interesting way I could write about a place that is so special. This is the only campus in the Netherlands to have an initiative as this one.
There were three lectures at the beginning of the event, speaking and demonstrating of how De Verrekijker could improve the education system by allowing student participation and creating a more democratic and less centralised university.
This article depicts the fun side only. De Verrekijker is maintained by an active group of individuals that put a lot of time and effort in creating some positive change on campus.

Goed artikel over een gerucht Als het CvB het gehad heeft met de Verrekijker zullen ze toch echt een bestemmingsplan moeten hebben voor de ruimte. Een bestemmingsplan voor een ruimte in een gebouw dat over 2 jaar plat gaat... Duur grapje...

Boris Slijper, bron in dit stukje (hoewel ik betwijfel dat hij dat weet), heeft tijdens zijn lezing gisteren geen woord hier over gesproken. maar ja. De Verrekijker is nou eenmaal niet de wandelgang en geruchten zijn bij mijn weten nog geen nieuws...

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties