VU 24 januari 2018

Dispuut denkt grappig te zijn; subsidie meteen geschorst

De wil van de vrouw doet er #nietoo, was dit jaar het carnavalsthema van een dispuut van het Eindhovens Studenten Corps. Dat komt de leden duur te staan: de universiteit schorst alle subsidies van de vereniging.

In de uitnodiging voor het carnavalsfeest schreef dispuut Aleph het “schitterend” te vinden dat drie op de vier vrouwen zich vandaag de dag wel eens aangerand voelt. “Dat wij sinds 1958 vrouwen ongevraagd mogen betasten, is een luxe waarvan andere mannen niet mee kunnen genieten.”

Het dispuut wilde op die manier “een stokje steken” voor de #metoo-beweging. “Want wij van Aleph weten natuurlijk, net als de rest, dat vrouwen tijdens carnaval geen zeggenschap hebben over hun eigen lichaam. Daarom presenteren wij, met geforceerde liefde, de wil van de vrouw doet er #nietoo!”

Subsidies schorsen

Gisteren heeft de universiteit gesprekken gevoerd met de vereniging en besloten om alle subsidies van het corps per direct te schorsen. Tot wanneer precies kan een woordvoerder niet zeggen. “Dat hangt af van de maatregelen die de vereniging gaat treffen. Die neemt het ook hoog op.”

Inderdaad schrijft het corps in een verklaring “bijzonder ontstemd” te zijn over de gang van zaken en stelt “met klem dat een dergelijk thema niets te maken heeft met de normen en waarden waar het Eindhovens Studenten Corps voor staat”.

Het corps heeft zijn eigen ‘rechtsprekend college’ gevraagd om naar de zaak te kijken en hierover een uitspraak te doen. Tot die tijd mogen leden van dispuut Aleph niet meer aan de activiteiten van het corps meedoen.

HOP/IS

{ Lees de 1  reacties }

Door Fred Lemmerink op 24 januari 2018

Het is smakeloos. Maar: als jullie als Advalvas dit presenteren als een nieuwsbericht moet je niet je eigen mening laten blijken ("dispuut denkt grappig te zijn").