Nieuws

Scriptie  19 september 2018

'Stropers kunnen zo worden doodgeschoten'

Aurélie van Baelen onderzocht het beleid tegen stropers in landen als Kenia en ontdekte dat dierenrechten vaak zwaarder wegen dan mensenrechten.

lees meer
Wetenschap  19 september 2018

Fietsen met een dwarslaesie

Aan de VU wordt wetenschappelijke kennis gebruikt om het beste uit het menselijke lichaam te krijgen. Dat helpt topsporters en mensen met een beperking.

lees meer
Politiek  19 september 2018

Extra bezuinigingen nopen tot hardere acties

Protestbeweging WOinActie overweegt acties tijdens tentamenweken nu het kabinet extra bezuinigingen op het hoger onderwijs heeft aangekondigd. Volgende week vragen de actievoerders met openluchtcolleges alvast aandacht voor hun zaak.

lees meer
Andere universiteiten  19 september 2018

Inspectie onderzoekt plannen Chinese campus van Groninger universiteit

Betaalde de Rijksuniversiteit Groningen de voorbereidingen van een campus in het Chinese Yantai uit eigen vermogen of kwam er publiek geld aan te pas? De Onderwijsinspectie start een onderzoek.

lees meer
Prinsjesdag  18 september 2018

Extra bezuiniging van 19,5 miljoen op hoger onderwijs

Het hoger onderwijs moet volgend jaar 19,5 miljoen euro extra bezuinigen, blijkt uit de nieuwe Rijksbegroting. VSNU en de studentenorganisaties zijn woest.“Studenten worden opnieuw in de kou gezet... lees meer
Prinsjesdag  18 september 2018

Troonrede: 'Investeren in onderwijs en wetenschap'

“Nederland heeft van oudsher een goed vestigingsklimaat en dat moet zo blijven”, zei koning Willem-Alexander in de Troonrede. “Daarom blijven we de komende jaren investeren in onderwijs, innovatie en wetenschap.”

lees meer
Onderwijs  18 september 2018

'Misschien moeten we bij Wilders en Baudet aankloppen'

De studie literatuur & samenleving de VU heeft dit jaar slechts zes nieuwe eerstejaars getrokken en dat is niet goed. Decaan Michel ter Hark van Geesteswetenschappen overweegt om weer gewoon ‘Nederlands’ aan te bieden.

lees meer
Studenten  17 september 2018

Zelfs VVD-jongeren zijn tegen hogere rente op studieschuld

De jongeren van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie verzetten zich tegen de hogere rente op studieschulden die het kabinet heeft aangekondigd. “De overheid moet de student niet gaan uitknijpen.”

lees meer
Campus  17 september 2018

Vrouwen Human Power Team wereldkampioen snelfietsen

De vrouwen van het Human Power Team van de VU en de TU Delft hebben in Amerika het wereldkampioenschap snelfietsen gewonnen, maar geen records gebroken.

lees meer
Studiefinanciering  16 september 2018

Studenten protesteren tegen ‘uitmelken’ door overheid

Afgelopen vrijdag protesteerden studenten in Amsterdam tegen de geplande renteverhoging op studieleningen. De regering moet zijn geld maar ergens anders vandaan halen, vinden zij. ‘We zijn geen... lees meer

Pagina's