De Nieuwe Universiteit demonstreert bij vergadering

Studenten  22 april 2015

De Nieuwe Universiteit demonstreert bij vergadering

De vergadering tussen de ondernemingsraad, het college van bestuur en de universitaire studentenraad begon woensdagmiddag iets later dan gepland. Niet alleen was voorzitter Jaap Winter iets te laat, ook was er een protest van De Nieuwe Universiteit.

De groep sprak vooral hun onvrede uit over de koers van de universiteit en de gevolgen van de beleidskeuzes. “Wij zien dat deze onvrede niet enkel hoort bij een veranderingsproces. De onvrede komt voort uit concrete ontwikkelingen en gemaakte keuzes, en de manier waarop er wordt omgegaan met de academische gemeenschap”, zo luidde een deel van het statement.

Kasper Hermans
BEELD: Kasper Hermans