Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Campus 20 februari 2018

De Griffioen verdwijnt van Uilenstede - wat nu?

reacties 5

Wat wil jij dat in het Griffioen-gebouw komt? GroenLinks Amstelveen laat via een enquête studenten meedenken over een nieuwe bestemming voor het gebouw van Cultuurcentrum Griffioen. Kandidaat-raadslid en politicologiestudent Lennart de Looze is benieuwd naar de ideeën.

Een nieuwe bestemming voor het Griffioen-gebouw? Hoezo?
“Het gebouw van de Griffioen komt in de loop van 2019 leeg te staan als het cultuurcentrum verplaatst naar de VU-campus. De Uilenstede-campus is al best saai en via de enquête horen we graag wat de ideeën zijn van de studenten die op Uilenstede wonen om de campus te verlevendigen. Daar hoort het Griffioen-gebouw ook bij.”

Hebben jullie zelf al ideeën?
“Wij hebben wat voorzetjes op de website gezet om het te blijven gebruiken voor kunst en cultuur. Denk aan een debatcentrum zoals Pakhuis de Zwijger of De Balie. Maar wij willen wat de studenten willen.”

Heeft het gebouw een bepaalde bestemming?
“Nee, alles kan. Het kunnen alleen geen woningen worden, ook al is daar ook vraag naar op Uilenstede.”

Hoeveel invloed hebben studenten via de enquête op wat er uiteindelijk komt?
“Het is geen referendum, maar een informerende enquête. We nemen de ideeën mee tegen de tijd dat de verhuizing van de Griffioen wordt besproken in de gemeenteraad. Het is voor GroenLinks en de rest van de partijen nuttig om te weten wat de studenten willen, zodat we alternatieven kunnen voorstellen.”

Weten Uilenstede-bewoners al wel dat de Griffioen verdwijnt naar de VU?
“Veel niet. We hebben de aankondiging van de enquête op de besloten Uilenstede-groepen op Facebook gezet. Daarop kwamen geschokte reacties.”

Blijven er geen cursusruimten achter op Uilenstede?
“In het huidige plan verhuist alles naar de VU-campus. Ik snap die keuze van de VU niet goed, want studenten willen niet ’s avonds weer naar de VU moeten als ze na college alweer naar huis gegaan zijn. En veel mensen uit Amstelveen maken gebruik van het theater. Het vertrek van de Griffioen is een groot verlies voor Uilenstede.”

Marieke Kolkman

{ Lees de 5 reacties}

hits 161
Door Marloes van Beek op 21 februari 2018

Hoe leuk zou het zijn als je met je huisgenootjes lekker 's avonds een filmpje kan pakken! Bios dus!!

Door Masha op 21 februari 2018

Hoe leuk zou het zijn als je met je huisgenootjes lekker 's avonds een filmpje kan pakken! Bios dus!!

Door Valerie op 22 februari 2018

Ik zoude onderbouwing voor de verhuizing willen lezen, behalve dat iemand anoniem met beslisrecht ik vermoed ondemocratisch voor een verhuizing kiest. Alvorens ons wordt gevraagd om een nieuwe invulling.

Door Take Dammen op 18 april 2018

Waarom deze verhuizing? Pure nieuwsgierigheid naar motieven.
VU campus is saai en parkeren is lastig en duur.
Dat wordt dus de ov kaart gebruiken maar dan ga ik, komende vanuit Monnickendam, liever naar Amsterdam of Hoorn om theatervoorstellingen te bezoeken.

Door Valerie op 18 april 2018

Hi Take,

De campus is veranderd en minder saai. Het is niet ideaal qua parkeervoorziening maar beter dan in Amsterdam en nog gratis.

Vanuit Monnickendam ben je sneller in uilenstede dan op museumplein of leidseplein zeker met de auto.9

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.