Campus 08 maart 2013

De griffioen spreekt

‘Ik mag bestaan, maar als logo. Dat is mijn plek, mijn hok, mijn kooi. Dit is geen dierentuin, hè. Dit is een universiteit. Het verschil is misschien niet altijd duidelijk, maar het is er wel. Als je goed kijkt.’

Bij de opening van de campustentoonstelling Verbeelding gezocht! kroop Kristien Hemmerechts in de huid van de Griffioen, fabeldier en VU-logo.

In een kritische, liefdevolle monoloog verklaart de Griffioen hoe de duiven hem proberen weg te lokken: ‘Kom toch mee naar de Dam, jongen. Of naar het Spui. Daar hebben ze ook een universiteit. Een veel chiquere!’ En waarom hij de VU-campus toch in zijn hart sloot.

Ondertussen weten we nu ook waarom dit fabeldier geen geslachtsorganen heeft, en geen aars.

Lees hier het hele relaas van de Griffioen.

Marieke Schilp

{ Lees de 1  reacties }

Door Dante op 08 maart 2013

Zo zie je maar weer, de griffioen is een toepasselijke mascotte voor een universiteit zonder kloten...