Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Auto vast
Campus 12 maart 2020

Dat is pech, gat in de weg - MET UPDATE

reacties 1

UPDATE 10 maart 2020 - Geen vermaak meer van vastzittende auto's. De gemeente heeft boomstammen neergelegd om te voorkomen dat automobilisten hun wagen in de berm van de Buitenveldertselaan parkeren.

boomstammen
 

21 november 2018 - Een hardnekkig gat in de berm van de Buitenveldertselaan zorgt voor amusement bij de medewerkers van C&M. Vooral bij slecht weer.

Oké, oké. Het is leedvermaak. Heel flauw. Maar stiekem hebben de medewerkers van de dienst Communicatie en Marketing best plezier van het drama dat zich regelmatig voor hun ogen afspeelt.

Wat wil het geval? In de berm van de Buitenveldertselaan, naast de metrohalte, zit een modderig gat. Precies in het formaat van een gemiddelde auto. Automobilisten die snel hun auto even parkeren om iemand af te zetten, komen regelmatig vast te zitten in het drijfzand.

Lees de update onderaan het bericht.

Eerste auto vast_0.JPG

Het grote modderdrama begon in de winter van 2017 toen het slechte weer ervoor zorgde dat staat van de berm verslechterde en de eerste automobilisten vast kwamen te zitten. Medewerkers van de dienst konden regelmatig gefrustreerde automobilisten zien, die vlak voor de grote ramen van hun werkplekken hun auto niet meer in beweging konden krijgen. Aanduwen was vaak de enige oplossing.  

Doet de overheid dan helemaal niets aan dit grote leed, zal u zich afvragen. En inderdaad, de Gemeente Amsterdam - nooit de snelste met het doen van reparaties - besloot in november een blik mannetjes-in-oranje open te trekken. Een grote berg zand in het gat moest het probleem oplossen.

eerste reparatie.jpg

Werkte dat? Nee. Ooggetuigen meldden begin december alweer nieuwe slachtoffers.

auto na eerste reparatie.jpg

Ditmaal greep de gemeente sneller in, met nieuwe werkzaamheden. Een woordvoerder van de VU noemt deze illegale parkeerplek inmiddels “het duurste stukje blubber van Amsterdam”.

tweede reparatie.jpg

En? Is het probleem nu opgelost?  

Auto - december 2018.jpg

Eind december kwam alweer een automobilist in de knel te zitten. We wachten af...

Update: camera

 

UPDATE: Midden januari plaatste de gemeente een speciale camera (zie gele pijl). Nu kom je niet alleen vast te zitten in de modder, maar word je ook op afstand ook uitgelachen door gemeentemedewerkers. Pardon: die komen je direct redden natuurlijk.

Floor Bal
BEELD: N. Stet, M. Vollmar

{ Lees de 1 reacties}

hits 532
Door Henk op 02 januari 2019

Is dit misschien de nieuwe manier van de gemeente om illegaal parkeren tegen te gaan. Het is wel effectief. Je doet het geen tweede keer.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.