Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Campus 10 september 2012

CVB nuanceert aantal ontslagen

In een persbericht van afgelopen vrijdag nuanceert het college van bestuur het door de vakbonden genoemde aantal van 450 fte aan gedwongen ontslagen. In de bedrijfsvoering verdwijnen 300 arbeidsplaatsen, maar door de reorganisatie uit te smeren over twee jaar wil het college gedwongen ontslagen proberen te voorkomen.

Het college blijft echter bij zijn standpunt dat het niet kan garanderen dat die ontslagen niet zullen vallen. Natuurlijk verloop, begeleiding van werk naar werk en het stimuleren van vrijwillig vertrek moet 300 fte opleveren.

Bestuurslid Bernadette Langius licht toe dat het bestuur van de 150 resterende arbeidsplaatsen nog moet onderzoeken of die elders kunnen worden ondergebracht, zoals via outsourcing. Op de eis van de vakbonden dat outsourcing beperkt wordt, kan ze daarom niet ingaan. “Dit is ook nooit onderwerp van gesprek geweest in het overleg met de vakbonden. We zijn verbaasd dat dit zo hard is gesteld in het ultimatum.”

Ook op de eis van salarisgarantie bij herplaatsing wil Langius nu niet reageren. Het sociaal plan is een punt van onderhandeling, zegt ze. Het bestuur wil daarover bovendien eerst met de medewerkers communiceren. Het wil ook weer met de bonden aan tafel. “We willen niet in schriftelijke reacties met de vakbonden blijven praten.”

Anita Mussche
BEELD: StudioVU/PV

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.