Popup-Niks-missen-2.png

Andere universiteiten 07 juli 2020

Coronabesmettingen op Twentse campus

Zes studenten van de Universiteit Twente zijn besmet met het coronavirus. Ze wonen op de campus in een gebouw met zo’n 450 studentenwoningen.

De zes studenten hebben zelf om een coronatest gevraagd, schrijft De Telegraaf. Ze zitten nu in zelfquarantaine en de gemeenschappelijke ruimtes zijn gesloten, meldt universiteitsblad U-Today. De GGD doet contactonderzoek.

Het is voor zover bekend de eerste uitbraak op een campus sinds de maatregelen weer versoepeld zijn en het virus goeddeels teruggedrongen leek.

Gratis test

Het blijft van belang om anderhalve meter afstand te houden en handen te wassen. Bij milde gezondheidsklachten kunnen mensen een gratis coronatest aanvragen via het nummer 0800-1202. Het is elke dag bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur.

HOP/BB