Popup-Niks-missen-2.png

Opening academisch jaar 2019: opeens werden de VU-evenementen vrolijker en feestelijker
Campus 04 juni 2020

Communicatiedirecteur ‘in goed overleg’ vertrokken

Jenneke de Sain, ruim drie jaar directeur van de dienst Communicatie en Marketing (C&M), heeft per 1 juni haar werkzaamheden neergelegd en gaat haar loopbaan elders voortzetten. Dat heeft het college van bestuur aan de medewerkers laten weten, met de toevoeging dat dit in goed overleg met De Sain is besloten. De Sain zelf wil hier verder niets aan toevoegen.

Nieuwe leider nodig

VU-bestuurder Marcel Nollen laat weten dat de dienst onder De Sains leiding grote stappen heeft gezet, onder meer in de profileringscampagne, de studentenwerving en het Toll-programma: de ontwikkeling van het online landschap van de VU. En het zal niemand zijn ontgaan dat C&M de grote evenementen, zoals de opening academisch jaar en de dies natalis, een meer eigentijdse en aantrekkelijke draai heeft gegeven. Maar voor de volgende fase is het college van bestuur, bij monde van Nollen, op zoek naar een “ander soort leiderschap”.

Ad Valvas

Het VU-bestuur gaat een nieuwe directeur werven en werkt ondertussen aan een interim-oplossing. Ook voor de redactie van Ad Valvas is dat relevant: weliswaar functioneert de redactie los van de dienst C&M, en is onze journalistieke onafhankelijkheid statutair geregeld, de directeur C&M is wel gedelegeerd uitgever, en ziet toe op de uitvoering van het redactiestatuut. De Sain begreep en beschermde die onafhankelijke positie heel goed. Hopelijk is dit voor haar opvolger net zo vanzelfsprekend.

Marieke Schilp