Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Campus 09 januari 2019 reacties 2

College wil debat naar aanleiding van 'schurende' Nashville-verklaring

Er komt een debat aan de VU over de queer-vijandige Nashville-verklaring en de reactie van de VU daarop. Dat staat in een speciale editie van het VU-zine, de elektronische nieuwsbrief van de VU.

Het college van bestuur schrijft daarin dat het nog aan het bijkomen is van de schok die een uitspraak van docent text & traditions Pieter de Vries in Het Algemeen Dagblad deed. De Vries vergeleek de “gender-ideologie” met de Nazi-ideologie.

Volgens het college heeft De Vries inmiddels spijt betuigd, maar daarmee is de kous niet af. Er komen een “pittig gesprek” en “passende maatregelen”.

Schurende onderwerpen

Maar strookt dit wel met de verklaring van het college, in hetzelfde VU-zine, dat je bij de VU ‘mag zijn wie je bent, zeggen wat je vindt en houden van wie je houdt’? De VU heeft naast bijval ook “kritische reacties” gekregen (zie bijvoorbeeld die van ‘John Diligent’ onder dit bericht op Advalvas) en wil daarom een debat over ‘hoe we met elkaar in gesprek kunnen blijven over schurende onderwerpen’.

Overigens blijkt nog een vijfde ondertekenaar van de Nashville-verklaring verbonden te zijn aan de VU, via het Hersteld Hervormd Seminarium, waar hij secretaris is. Het gaat om Piet de Jong.

Peter Breedveld

{ Lees de 2 reacties}

Door Nash Losser op 09 januari 2019

Het is wel raar dat de "meer dan schurende opmerkingen" van talloze imams, ayatollahs en andere ongure geleerden en machtshebbers uit de moslimwereld, waarin wordt opgeroepen joden te doden, homo's van de minaret af te werpen en Christenen te verdelgen, nooit tot enige ophef leiden op de VU Amsterdam.

Door P P op 09 januari 2019

De docent vergelijkt de passieve houding van de Kerk naar beide ideologien. Bizar dat zo'n essentieel stukje bij een CvB statement en bij een Universiteitsblad zomaar even wordt weggelaten.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.