NIEUWS

Campus 16 december 2013

Café Uilenstede gaat dicht

reacties 34

Het is voorbij. Na 38 jaar sluit Café Uilenstede in de zomer zijn deuren. Nu de campus van Uilenstede op de schop gaat, wordt het pand afgebroken. Daarmee stopt verhuurder Duwo meteen het huurcontract van het café.

“Normaal zou je je als huurder verzetten tegen dit soort plannen”, zegt kroegbaas Fred Eikelenstam. “Maar wij zijn een stichting waar Duwo zelf in het bestuur zit. Dus protesteren gaat moeilijk.”

“Café Uilenstede is niet meer van deze tijd”, zegt Marja Weverling van Duwo. “Soms moet je dingen veranderen. Ik denk dat de meeste studenten het niet erg vinden.” Het café zelf wordt afgebroken om een groter toegangsplein te creëren. “De supermarkt krijgt ook een andere plek.”

Vanaf begin 2015 zal er andere horeca naar Uilenstede komen. Hoe dat eruit gaat zien, weet Weverling nog niet. “We hebben veel met studenten overlegd, zodat er iets komt wat leuk is voor de student van nu én de student van de toekomst.”

Eikelenstam, al 25 jaar werkzaam bij café Uilenstede, heeft een optie gekregen om een soortgelijk café op de Spinozacampus in Amsterdam-Zuidoost te openen. “Daar denk ik nog over na.”

UPDATE: DUWO is verbaasd over de protestactie.

Floor Bal
BEELD: Café Uilenstede

{ Lees de 34  reacties }

hits 172
Door Rex op 16 december 2013

Studenten van Spinozacampus zijn in ieder geval enthousiast en verwelkomen Fred maar al te graag. :)

Door Maurits op 17 december 2013

Ik ben wel benieuwd wat er toch bedoeld wordt met 'niet meer van deze tijd' en hoe ze erbij komt dat 'studenten het wel niet erg zullen vinden'. Of natuurlijk hoe DUWO erbij komt dat Uildnstede zó broodnodig een ruimer toegangsplein nodig heeft dat daar zoveel voor moet wijken...

Door Max op 17 december 2013

Een zwarte dag voor Uilenstede. Een prachtig café om 's avonds nog even te discussiëren met een biertje erbij. Zo mooi als dat krijgen ze het nooit meer, gegeven dat men wil denken aan de student van de toekomst. Café Uilenstede, we gaan je missen.

Door DOS op 17 december 2013

De soos. Vaste prik en vaste pret op de zaterdagavond. Je kon er met een gerust hart om twee uur pas naar toe gaan en daar waren je maatjes. Menig uurtje doorgebracht en menig pilsje genuttigd. Zou heel erg jammer zijn. Maar een vijftiger hoort daar natuurlijk niet meer . . .

Door Tom op 17 december 2013

Ik weet niet wat ik lees. Ik kom er al 17 jaar en dit nieuws hakt er wel goed in. Ik wens Fred, Lucas en al het andere personeel veel succes in de verdere toekomst. Tot de zomer zal ik natuurlijk wekelijks akte de presence blijven geven....

Door Helga op 17 december 2013

Woon al jaren niet meer op Uilenstede maar kom nog wel af en toe in het café. Bijvoorbeeld om er te eten voor een voorstelling in de Griffioen. Misschien dat er geen plaats meer is voor "de soos"in de huidige (iets te grote grand café) vorm, maar helemaal weg...ik vind het geen verstandige beslissing. Moet ik dan een goor patatje gaan eten bij die keet op het ver weg parkeerterrein?

Door ippe op 17 december 2013

ongelofelijk zonde! misschien wel beste barpersoneel in amstelveen en daardoor een van de gezelligste plekken om even wat te drinken. leuke feesten, fantastische service en lage prijzen! ik snap niet dat het weg moet. ik zeg blijven!!

Door Priti Chohan op 17 december 2013

Wat een bullshit! Hoezo is de Soos niet meer van deze tijd en zouden de studenten het niet erg vinden??? Ben een oud Uilenstede bewonder en kom er nog altijd voor een hapje of een drankje. Lieve Fred, Amstelveen wont be the same anymore without "our" Soos and seeing you there! Kunnen wij nog wat doen? Ik kom je gauw opzoeken! What a bloody shame :(

Door Abraham Ocon op 17 december 2013

Let's start a petition against DUWO!!

The bastards are always making money without really caring about the students and people who gives them that money.

It is time to stop the big corporations to do whatever they want. I actually won against Vodafone so we can beat DUWO too!!!

Door Jolanda op 17 december 2013

Neeeeeeeeeeeeeeeee!!!

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.