Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Campus 16 december 2013 reacties 1

Café Uilenstede gaat dicht

Het is voorbij. Na 38 jaar sluit Café Uilenstede in de zomer zijn deuren. Nu de campus van Uilenstede op de schop gaat, wordt het pand afgebroken. Daarmee stopt verhuurder Duwo meteen het huurcontract van het café.

“Normaal zou je je als huurder verzetten tegen dit soort plannen”, zegt kroegbaas Fred Eikelenstam. “Maar wij zijn een stichting waar Duwo zelf in het bestuur zit. Dus protesteren gaat moeilijk.”

“Café Uilenstede is niet meer van deze tijd”, zegt Marja Weverling van Duwo. “Soms moet je dingen veranderen. Ik denk dat de meeste studenten het niet erg vinden.” Het café zelf wordt afgebroken om een groter toegangsplein te creëren. “De supermarkt krijgt ook een andere plek.”

Vanaf begin 2015 zal er andere horeca naar Uilenstede komen. Hoe dat eruit gaat zien, weet Weverling nog niet. “We hebben veel met studenten overlegd, zodat er iets komt wat leuk is voor de student van nu én de student van de toekomst.”

Eikelenstam, al 25 jaar werkzaam bij café Uilenstede, heeft een optie gekregen om een soortgelijk café op de Spinozacampus in Amsterdam-Zuidoost te openen. “Daar denk ik nog over na.”

UPDATE: DUWO is verbaasd over de protestactie.

Floor Bal
BEELD: Café Uilenstede

{ Lees de 1 reacties}

Door T.Huisman op 21 juni 2019

Alles is soms aan verandering toe. Je kunt niet altijd bij het oude blijven, alhoewel sommigen zeggen niet alle verandering is een verbetering. Er zijn natuurlijk wel herinneringen aan Uilenstede verbonden en vroeger.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.