NIEUWS

Ruben Houkes (2e van rechts) viert met 3 andere lichte mannen het WK-succes
Sport 20 september 2018

Brons bij WK roeien voor studenten

Tussen het lopen van coschappen door, had geneeskunde Ruben Houkes een goede zomer. Met zijn team werd hij derde bij het WK roeien voor studenten.

Bij aankomst in Shanghai was het Houkes niet duidelijk hoe zijn goed zijn tegenstanders zouden zijn. Hij roeit in de categorie lichte mannen vier zonder (vertaling: vier mannen van gemiddeld 70 kilo in een bootje zonder stuurman). “Ik wist dat het Italiaanse team voor de helft uit wereldkampioenen bestond. Dus die konden wel wat. Ook de Hongaren waren pittige tegenstanders.”

Spannende finale

Het roeien van de finale was spannend. “De eerste helft lagen we eerste, maar we wisten dat de Italianen op het laatste stuk waarschijnlijk zouden versnellen. Twee kilometer lang lagen we praktisch naast elkaar.” De Hongaren zetten het laatste stuk de sokken in en lagen eerste, het Nederlandse team werd op drietiende seconde verslagen door de Italianen.

Terug naar het ziekenhuis

Houkes is bijzonder blij. “Het is een waanzinnig resultaat.” Om dat te bereiken combineerde hij het afgelopen jaar vijftig uur per week coschappen lopen met wekelijks twintig uur trainen. De komende tijd richt hij zich vooral op zijn coschappen bij geneeskunde. “Ik weet niet of ik nog internationale wedstrijden kan doen. Roeien is een sport waar je voor goed resultaat heel veel tijd in moet stoppen.”

Floor Bal
BEELD: Ellen de Monchy - Ruben Houkes is de tweede van rechts

hits 26

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.