Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Campus 18 mei 2017

Borrelaars misdragen zich, baractiviteiten twee weken verboden

Een borrel van de studieverenigingen van de faculteit der Exacte Wetenschappen is begin deze maand zo uit de hand gelopen dat het evenement voortijdig is afgebroken en er tussen 15 en 28 mei niet meer geborreld mag worden door de verenigingen.

“Er liepen leden met bier de gangen van het Wis- en Natuurkundegebouw op, ook al was duidelijk aaggegeven dat dat niet mocht”, vertelt iemand van de vereniging VCSVU, de vereniging van scheikunde en farmaceutische wetenschappen. “Het waren geen leden van ons”, denkt de jongeman, die anoniem wil blijven.

Op de gang kwamen de borrelaars in conflict met een beveiliger. “Die riep ze tot de orde en toen kreeg hij een grote mond”, vertelt onze bron.

Te weinig beveiliging

De borrel, die in de Tuinzaal werd gehouden, werd bezocht door leden van acht verenigingen, samen zo’n 250 man. “Er was maar één beveiliger”, vertelt de VCSVU-man. “Dat was gewoon te weinig.”

Zijn de besturen niet zelf ook verantwoordelijk voor het ordelijk verloop van één en ander? “Dat is waar, dat doen we de volgende keer ook anders. Nu hadden we wel leden ingezet die ‘nuchterdienst’ hadden, die dus nuchter blijven en toezicht houden, maar ook dat bleek niet genoeg.”

Besturen helpen

Decaan Guus Schreiber van Exacte Wetenschappen is mild over de verenigingen: ‘Die hebben alles gedaan om dit goed op te lossen en het feest is door hen vroegtijdig gestopt. Omdat er twee weken eerder ook een incident was heeft het faculteitsbestuur besloten dat er van 15 tot 28 mei geen bar-activiteiten gehouden mogen worden door de studieverenigingen, mede bedoeld om de besturen van de studieverenigingen te helpen zo het afgesproken beleid met hun leden uit te voeren.’

‘Als faculteitsbestuur hebben wij er alle vertrouwen in dat de studenten dit zelf kunnen oplossen’, aldus Schreiber.

Peter Breedveld
BEELD: Scène uit National Lampoon's Animal House

hits 9

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.