NIEUWS

Bomen Van der Boechorststraat gekapt
Campus 09 januari 2015

Bomen Van der Boechorststraat gekapt

reacties 2

Het is kaal aan de Van der Boechorststraat. Deze week is begonnen met de kap van de bomen rondom de vijver achter het VU Medisch Centrum. Ook een stukje van de VU Hortus zal verdwijnen.

De bomen worden gekapt ter voorbereiding op de bouw van het imaging center van VUmc, waar de modernste MRI-, röntgen- en andere medische beeldvormende technieken zullen worden gehuisvest. De bouw start september dit jaar.

Tot die tijd worden bomen in de noordoosthoek van de VU Hortus gekapt, de vijver gedempt en een bouwkuip gegraven, aldus Marcel van Heemert van de Facilitaire Campus Organisatie.

Bouwkuip

“Tussen de botanische tuin en de huidige vijver komt een hek als afscheiding van de bouwkuip”, zegt Van Heemert. “En aan de kant van VUmc komt een weg voor het bouwverkeer.” Het zal tot 2018 duren voor het imaging center klaar is.

Binnenkort verschijnt een interview met Marcel van Heemert over de veranderingen bij de VU Hortus op de OR-pagina’s in Advalvas.

Marieke Kolkman

{ Lees de 2  reacties }

hits 7
Door Anonymous op 09 januari 2015

Het duurzaamheidsbeleid werpt har vruchten af.

Door Inez op 09 april 2015

"Het wordt steeds mooier" stelt VUmc in de aankondiging van het Imaging center. Het is maar wat je onder 'mooi' verstaat natuurlijk.
Dit is in het klein wat mondiaal in het groot gebeurt: nú ontbossen in het kader van korte-termijn-visie alsof we 4 planeten hebben.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.