NIEUWS

Campus 04 februari 2014

Bezetting bestuursvleugel alweer afgelopen

reacties 2

De studenten die gisteren een deel van het VU-hoofdgebouwt hebben bezet, zijn weer vertrokken. Vooralsnog staan er geen nieuwe acties op stapel.

Studenten protesteerden met hun bezetting tegen de voorgenomen bezuinigingen op de faculteit aard- en levenswetenschappen. Na een college in de gang vertrokken de studenten rond een uur of drie weer naar huis. Volgens de voorzitter van de Amsterdamse SRVU Studentenbond was dat volgens planning.

Nieuwe acties

Het protest werd op touw gezet door de actiegroep Titanic, die vorige week in een brief aan het bestuur dreigde met “verregaande stappen”. De actiegroep maakt zich zorgen over de kwaliteit van het onderwijs en onderzoek aan de faculteit. Er zijn de afgelopen jaren alleen maar meer studenten gekomen, terwijl er volgens de studenten minder wetenschappers werken. De aangekondigde bezuinigingen zouden de ondergang inluiden.

Vandaag praat het College van Bestuur over de reorganisatie. De studenten wachten op de uitkomst van die vergadering voor ze nieuwe acties aankondigen.

HOP/PV
BEELD: Peter Breedveld

{ Lees de 2  reacties }

Door Bernd Andeweg op 04 februari 2014

Het was ook geen bezetting (wie weet wat volgt), maar een sit-in. Omdat er geen ruimte voor Aardwetenschappen op de VU lijkt, hebben we college gegeven en gevolgd in een openbare ruimte. Waren alle mooie post-its al gelezen?

Door Peter Breedveld op 04 februari 2014

Het was een bezetting. Onze hoofdredacteur werd er gisteren tegengehouden met de mededeling: "Sorry, de gang is bezet, u mag er niet in."

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.