Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Beveiliger Johan Six is solidair met zijn collega's
Personeel 20 juli 2018

Beveiligers VU houden stiptheidsacties

Wie iets wil merken van de stipheidsacties van de beveiliging op de VU, moet vroeg opstaan. Deze week gingen de deuren precies om zeven uur open.

Bij stiptheidsacties houden werknemers zich exact aan de minimumeisen voor hun functie. De beveiligers, die bij beveiligingsbedrijf Trigion werken, doen mee aan de landelijke acties voor een betere cao. Vakbonden FNV en CNV organiseren die omdat de werkgevers tegen loonsverhoging zijn. Op dit moment ligt een voorstel met nul procent loonsverhoging op tafel. Die is door de bonden afgewezen.

Solidariteit

Er werken ongeveer vijftig beveiligers op de VU. De meesten van hen doen mee aan de acties, vertelt Johan Six, vervangend teamleider bij de beveiliging. “Zelf ben ik lid van een andere bond, maar ik doe mee uit solidariteit.”

Gesloten deur

Hoewel de deuren van de VU officieel om zeven uur opengaan, worden ze door de beveiliging altijd eerder van het slot gehaald. Zo voorkomen ze dat bezoekers voor een gesloten deur staan als de beveiligers door een noodoproep ergens anders moeten wezen. Deze week gingen de deuren pas stipt om zeven uur open. “Er stonden deze week absoluut mensen voor een gesloten deur. Onder meer onze eigen collega die om half zeven bij de receptie van het Metropolitangebouw moet beginnen.”

Staking

Als de onderhandelingen niet beter verlopen, verwacht Six de komende maanden meer acties van het personeel. “Dat begint met af en toe een werkonderbreking van een uurtje, maar het kan best zijn dat we over een tijd gaan staken.” Hij hoopt dat studenten en medewerkers van de VU daar begrip voor zullen hebben. “Nu is het nog vakantie en zijn hier weinig mensen. Het kan best zijn dat er straks meer mensen last van het protest zullen hebben.”

Floor Bal
BEELD: FB

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.