Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Campus 16 april 2013

Besluit reorganisatie UC-IT toch opgeschort

Het college van bestuur neemt nog geen definitieve beslissing over de reorganisatie van de dienst UC-IT. Drie weken geleden zei de inmiddels vertrokken rector Lex Bouter nog dat hij het onwaarschijnlijk achtte dat de reorganisatie UC-IT zou worden uitgesteld. Het bestuur wil het plan nu, mede naar aanleiding van het OR-advies hierover, eerst nog op drie onderdelen nader toetsen.

Onderwijsagenda

Ten eerste is het de vraag  of de IT-ondersteuning van onderwijs en onderzoek voldoende is gewaarborgd in de nieuwe organisatie. Dit punt wordt 22 april besproken in het overleg met de onderwijsdirecteuren, en getoetst door een aantal decanen.

Personeelsplan

Ten tweede wil het college de sociale aspecten van het personeelsplan nog een keer extra bespreken met de ondernemingsraadscommissie Sociale Organisatorische Zaken (SOZ) en de Domeincommissie IT. De OR heeft namelijk onder andere vraagtekens gezet bij het fenomeen dat veel mensen boventallig worden verklaard, terwijl er tegelijkertijd – weliswaar tijdelijk – veel extra externe inzet nodig zal zijn voor nieuwe projecten.

Verbeterplannen

En ten derde wil het bestuur nader onderzoeken of er na de reorganisatie voldoende capaciteit en kwaliteit zal zijn om de basis-IT-werkplekondersteuning naar ieders tevredenheid te kunnen garanderen. Hiertoe worden recent behaalde resultaten en een overzicht van de verbeterplannen afgestemd met de commissie ICT Dienstverlening (IDVU). Op basis van de uitkomsten van deze nadere verkenning neemt het cvb zo spoedig mogelijk een definitief besluit.

 

Marieke Schilp

hits 7

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.