Cultuur 15 maart 2016

Benjamin van der Velden wint Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival

Benjamin van der Velden, bachelorstudent aan Hogeschool Inholland (conservatorium piano), won vorige week vrijdag de juryprijs van het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival 2016.

Uit het Juryrapport: “We zagen een slimme jonge man, een denker, een voeler, die een mooi lied zong aan de piano, dat ook nog grappig was. Hij was kritisch, poëtisch en komisch. (...) Benjamin maakt indruk met zijn liedjes die zowel qua taal als qua muziek van hoog niveau zijn. Zijn zoekende persoonlijkheid op het podium is boeiend om naar te kijken.

Overige finalisten waren Jorn van Dam, José Schuringa en Andries Tunru. Hassan El Rahaui ontving de publieksprijs.

Win Castermans
BEELD: Hans Hordijk