Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Studenten 01 november 2021

Belgische student overlijdt tijdens ontgroening

Afgelopen weekend is in België een 19-jarige hogeschoolstudent overleden tijdens de ontgroening. De toedracht wordt onderzocht, maar er lijkt vooralsnog geen sprake van geweld.

Er waren zo’n driehonderd jongeren bij de ontgroening. De studenten moesten diervoer eten en in een bad met bloed liggen, vertelt de procureur (openbaar aanklager) aan Het Nieuwsblad. Er zou tijdens de beproevingen niet gedronken zijn, maar daarna wel.

Student Antonin D. uit de Waalse provincie Namen ging slapen en bleek ’s morgens bewusteloos. De doodsoorzaak wordt nog onderzocht.

Reuzegom

Het voorval zal in België ongetwijfeld herinneringen oproepen aan student Sanda Dia, die in 2018 overleed na de ontgroening van het elitaire Leuvense studentendispuut Reuzegom. Het proces tegen de daders loopt nog.

Dia moest onder meer alcohol en visolie drinken en urenlang in ijskoud water staan. De daders probeerden alle sporen te wissen en leken er aanvankelijk makkelijk vanaf te komen. De zaak trekt veel aandacht, ook omdat er volgens sommigen sprake zou zijn van klassenjustitie.

HOP/BB
BEELD: Sandy Millar via Unsplash

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.