NIEUWS

VU 12 mei 2015

Bakingdonate voor Irakese vluchtelingen

De geur van zelfgebakken brownies, cupcakes en koekjes verspreidt zich dinsdagmiddag langzaam door de centrale hal. De IFMSA (de internationale organisatie voor medische studenten) organiseert deze week op dinsdag en woensdag een bakingsale voor vluchtelingen in Irak. Of bakingsale, het is eigenlijk een bakingdonate.

Niet verkopen

“We hebben te horen gekregen dat we niet mochten verkopen”, vertelt ACTA-student Sarah Al-Ramadan (links). “Maar doneren mag wel, dus bepaalt iedereen zelf wat hij betaalt. Gisteren hebben we de hele avond in de keuken gestaan. Ik heb de brownies en de cupcakes gemaakt. Vanavond gaan we weer de hele avond bakken.”

Het geld gaat naar de IFMSA van Irak. “Wij hebben aangegeven dat we hen graag willen helpen en dat kunnen we het beste doen via sponsoring. Van het geld kunnen ze pakketten samenstellen en die naar de vluchtelingen brengen. Zij weten precies waar de vluchtelingen zitten en wat voor hulp ze nodig hebben.”

Cupcakes

Voorlopig kan er voor ongeveer twintig euro pakketten samengesteld worden. “Maar we zijn pas net echt aan het verkopen, het moet nog op gang komen. En morgen staan we weer in de centrale hal”, zegt student medicijnen Arjen Gökalp (rechts). De klanten die net de laatste cupcakes van de dag hebben weggegrist zijn in ieder geval tevreden. “Ze zijn lekker!”

Kasper Hermans
BEELD: Kasper Hermans

hits 3

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.