NIEUWS

Wetenschap 25 maart 2013

Autochtoon etnische minderheid in Amsterdam

reacties 1

De minderheid van de Amsterdammers is autochtoon en daar moeten we aan wennen. Dat zei hoogleraar diversiteit en onderwijs Maurice Crul in zijn oratie op vrijdag 22 maart. “Integreren is een achterhaald concept”, betoogde Crul. De politiek in Nederland vindt nog steeds dat als je in Nederland komt, je je moet aanpassen aan de Nederlandse normen en waarden. “Maar wie moet in een stad als Amsterdam die aanpassing gaan afdwingen als er niet één dominante groep is?” Dat is de ene boodschap die Crul geeft, en aan de andere kant geeft hij aan dat deze verschuiving voor problemen kan zorgen. Crul: "Mensen die zich niet aanpassen aan die superdiversiteit krijgen een probleem. Je medestudent of leidinggevende zal steeds vaker een Marokkaanse of Turkse Amsterdammer zijn.”

Voor een interview met Maurice Crul klik hier.

Nienke Stumpel
BEELD: Flickr/Marcel Oosterwijk

{ Lees de 1  reacties }

hits 10
Door Michael op 25 maart 2013

Humor, eerst vreemd volk binnenhalen en jarenlang niets doen aan integratie, dan als "de autochtoon" een etnische minderheid is geworden de vraag stellen of we "die aanpassing [moeten] gaan afdwingen als er niet één dominante groep is?"

Wat een gotspe.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.