Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

onderwijs, Bussemaker
Onderwijs 12 september 2013

AOb zegt definitief nee tegen onderwijsakkoord

De Algemene Onderwijsbond weet intussen wat er in het Nationaal Onderwijsakkoord staat. De bond zal zijn handtekening niet zetten, zegt voorzitter Walter Dresscher.

De AOb was al weggelopen uit de onderhandelingen met onderwijsminister Bussemaker en werkgevers, omdat het kabinet zich wilde bemoeien met salarissen en ouderenregelingen die volgens de AOb in de cao-onderhandelingen thuishoren. Bovendien zou het kabinet er te weinig tegenoverstellen.Toch kwamen de achterblijvers, inclusief een paar kleinere vakbonden, dit najaar tot een akkoord. Daarover wilden ze weinig kwijt. Pas volgende week dinsdag, op Prinsjesdag, brengen ze de details naar buiten. De AOb wist dus nog niet wat er in het akkoord stond en moest een slag om de arm houden. Dresscher: “Als je niet weet wat er in staat, kun je ook geen 'nee' zeggen. Inmiddels kunnen we dat wel.”

Dresscher kreeg inzage op voorwaarde dat hij tot Prinsjesdag geen inhoudelijk commentaar zou geven. “Ik kan nu alleen maar zeggen dat de AOb het akkoord niet zal tekenen. De inhoudelijke verklaring volgt op 17 september.”

HOP/Bas Belleman
BEELD: PvdA

hits 7

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.