Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Een viertal demonstranten had zich aanvankelijk bij een van de achteruitgangen van het hoofdgebouw opgesteld
Campus 17 november 2022

Antivaxers protesteren tegen eredoctoraat Marc van Ranst

Op de VU-campus verzamelen zich wat antivaxers om te protesteren tegen de Belgische Marc van Ranst, die ter gelegenheid van de diesviering een eredoctoraat krijgt uitgereikt.

Jullie gaan allemaal dood neervallen, laat een man met een Jezus Leeft-trui weten. Hij maakt deel uit van een gezelschap van zeven à acht mensen die voor het VU-hoofdgebouw demonstreren tegen de Belgische viroloog Marc van Ranst, die straks ter gelegenheid van de dies natalis van de VU een eredoctoraat krijgt uitgereikt. Marc van Ranzig, noemt de Jezus Leeft-man hem, vertelt ons allemaal leugens. En op Twitter blokkeert hij iedereen die hem bekritiseert, aldus een van de andere demonstranten.

Ze delen foldertjes uit met karikaturen van alle hoofdrolspelers van het Nederlandse en Belgische coronabeleid, 'De ware reden waarom deze psychopaten uw kinderen willen prikken', staat erboven. Jezus Leeft legt uit: Het is de bedoeling dat er op aarde nog maar 500.000 mensen leven, daarom wordt iedereen gevaccineerd, zodat jij doodvalt en hij doodvalt en die mevrouw daar ook. Iedereen moet dood.

Marc van Ranzig zit in het complot, zegt de andere demonstrant. Die vult zijn zakken met de verkoop van medicijnen. Heeft hij met de griepprik ook gedaan, en met de Mexicaanse griep.

Willem Engel

De demonstranten waren verwacht. Vanmiddag posteerden zich over de hele campus al beveiligers en politiemensen. Wie het hoofdgebouw in wil, moet zich legitimeren. Er staat een groep agenten voor de demonstranten voor het gebouw. De stemming is gemoedelijk, alleen de demonstranten maken een wat nerveuze indruk. Een van hen heeft zwarte engelenvleugels op zijn rug en een zwarte, rasta-achtige pruik op zijn hoofd. Hij lijkt een parodie op Willem Engel te zijn, of misschien moet hij zijn fotonegatief voorstellen.

Jezus Leeft heeft theologie gestudeerd, vertelt hij. Niet aan de VU, want daar vertellen ze ook alleen maar leugens. Ze behandelen de bijbel hier als gewoon een boek, voor mij is de Bijbel niet gewoon maar een boek. Voor mij is de Bijbel heilig.

Peter Breedveld
BEELD: Peter Breedveld

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.