Andreaspenning en protest bij afscheid René Smit

NIEUWS

Campus  17 december 2013

Andreaspenning en protest bij afscheid René Smit

Voorafgaand aan de afscheidsreceptie van bestuursvoorzitter René Smit vond het debat De metropool plaats. Aan het eind ontving Smit de Andreaspenning (gemeentelijke onderscheiding) uit handen van Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam. Hij loofde zijn verdiensten. "Ooit stond de VU letterlijk buiten in de velden, maar zij hoort nu bij de stad. Smit durfde de samenwerking met de UvA aan, en de Amsterdam Faculty of Science is nog maar het begin." 

Ook protest

Na de toespraken stond een haag van mensen buiten de aula. De actiegroep Titanic van de faculteit Aard- en Levenswetenschappen stond in zwart gekleed, met een gele pleister op de mond geplakt, arm in arm. Ze deelden folders uit. Daarna gingen de actievoerders op de trappen staan en begonnen minutenlang luid te klappen. De jazzmuziek en receptiegeluiden verstomden.

Meer over het debat morgen op deze site.

 

Win Castermans
BEELD: StudioVU/Riechelle van der Valk
hits 3373

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties