Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Campus 18 juni 2018

Anatolia trakteert op baklava

Studentenvereniging Anatolia staat in de grote hal van het VU-hoofgebouw met superlekkere baklava voor iedereen. "Vanwege het Suikerfeest", legt voorzitter Mustafa Aksoy uit. "Omdat het gezellig is. En ja, ook wel een beetje om Anatolia te promoten."

De Ramadan is weer voorbij en zoals iedereen inmiddels weet, wordt die afgesloten met het Suikerfeest. Dat betekent zoete lekkernijen voor iedereen. De Turkse studentenvereniging Anatolia trakteert op verrukkelijke baklava. Druipend van de honing, met een volle pistachesmaak. Gemaakt door de Amsterdamse patisserie Serifoglu.

Secretaris van Anatolia Tuba Catalbas deelt ze rond op schalen. "Het was een geslaagde Ramadan", vertelt ze, "gezellig met vrienden en familie, maar de laatste loodjes waren wel lastig." Tijdens de tentamenweek heeft ze het vasten onderbroken, dat mag, als je dat later weer inhaalt.

Anatolia heeft nog een grote Iftar gehouden in de Kerkzaal van de VU, dat was ook al een succes. "Mensen namen hun vrienden en familie mee en er waren mensen bij die een dagje hebben meegevast, om te zien hoe dat was. Het was zeer geslaagd."

Marc Lamain, de voorzitter van de universitaire studentenraad, komt ook een baklavaatje eten. Twee studenten bedanken, een derde vraagt of de baklava veganistisch is. Nee dus, want er zit hong in en melk. Een moeder met twee kleine kinderen lust wel een lekker hapje.

Gezellig man, die multiculturele VU-campus.

Peter Breedveld
BEELD: Peter Breedveld

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.