NIEUWS

VU 30 juni 2015

Amsterdam krijgt nieuwe studentenwoningen

reacties 1

Er komen twee nieuwe studentencomplexen bij in Amsterdam. Op Zeeburgereiland 364 studentenwoningen en 590 bij station Lelylaan. DUWO zal de woningen verhuren en beheren.

Op Zeeburgereiland wonen nu al 750 studenten in voormalige asielzoekerswoningen, maar dat zijn tijdelijke woningen. De nieuwe permanente studentenwoningen komen te liggen aan de IJburglaan, waar ook andere huizen komen. Een woning is 18 tot 29 m2 en krijgen een (kale) maandhuur tussen ca. 360 en 430 euro. Rond juni 2016 moeten ze klaar zijn.

Little Manhattan

Bij station Lelylaan komen 590 nieuwe studentenwoningen, die als het goed is in januari 2017 worden opgeleverd. Dat studentencomplex gaat ‘Little Manhattan’ heten. Het zijn voornamelijk studio’s van 22 tot 37 m2 en enkele grotere woningen van 41 m2. De kale huurprijzen lopen uiteen van waarschijnlijk 390 tot 450 euro.

De vraag naar betaalbare studentenhuisvesting in Amsterdam zal tot aan 2022 nog fors groeien, blijkt uit marktonderzoek, ook als de effecten van de invoering van het sociaal leenstelsel worden meegenomen.

 

Marieke Kolkman

{ Lees de 1  reacties }

hits 13
Door Alexis Garcia op 10 december 2015

Ik ben dringend opzoek naar een studio voordat ik aan mijn nieuwe hbo-opleiding begin. Woon sinds mijn 18e zelfstandig, dus ik weet wat ik kan verwachten. Ik hoop dat ik hiervoor in aanmerking kom.

Gegroet,

Alexis Garcia

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.