Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Andere universiteiten 14 januari 2022

Alsnog bul voor Tilburgse promovendus na herkansing

In de herkansing heeft een Tilburgse buitenpromovendus alsnog haar doctorsgraad behaald. Wat er bij de eerste openbare verdediging misging, is nog steeds niet duidelijk.

Het was een unicum. De promovendus was toegelaten tot de verdediging en het komt zo goed als nooit voor dat iemand dan alsnog strandt. De verdediging is normaal gesproken een feestelijke plechtigheid.

De universiteit erkende in december dat de gang van zaken ongebruikelijk was. “Wij betreuren deze zeer onverwachte en teleurstellende uitkomst voor alle betrokkenen en in het bijzonder voor de betreffende promovendus.” Ze zou extra begeleiding krijgen voor de herkansing.

Vandaag heeft ze haar proefschrift opnieuw verdedigd en dit keer met succes, meldt universiteitsblad Univers. De promotor ging tijdens de plechtigheid niet of nauwelijks op de gang van zaken in. “Dit is niet het moment om terug te kijken”, citeert Univers.

HOP/BB
BEELD: Caleb Woods via Unsplash

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.