Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

VU 04 mei 2015

Als diplomaat de zomervakantie in

Mensen met verschillende nationaliteiten ontmoeten, niet op vakantie gaan én studiepunten verdienen aan het begin van de zomer. Het kan door het UNISCA-programma (United Nations International Student Conference of Amsterdam) te volgen.

Internationaal

UNISCA is weliswaar een initiatief van de Universiteit van Amsterdam, maar staat open voor studenten van alle universiteiten en uit alle landen. De cursus heeft internationale erkenning en is goed voor zes studiepunten.

Diplomaten

Het programma centreert zich rondom een groot opgezette conferentie van diplomaten. Na een week met colleges en introducerende workshops kruipen de studenten in week twee in de huid van bijvoorbeeld diplomaten, die zich allemaal focussen op verschillende onderwerpen. Verder zijn er voorzitters van de bijeenkomsten, juryleden en journalisten die verslag doen van de ontwikkelingen rondom de conferentie. Elke dag wordt er namelijk een krantje uitgebracht.

Groepsactiviteiten

Het UNISCA-programma biedt gelukkig ook ruimte aan de activiteiten die horen bij de zomervakantie. Dus zijn er elke avond gezellige groepsactiviteiten, waardoor je de mensen uit het internationale gezelschap nog beter, en op een andere manier, kunt leren kennen.

UNISCA duurt van 29 juni tot 10 juli en kost voor studenten aan een Nederlandse universiteit 107 euro. Aanmelden tot 20 mei. Meer informatie op de site van UNISCA.

 

Kasper Hermans
BEELD: Basil D Soufi

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.