Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Prijzen 18 april 2017

Advalvasredacteur wint journalistiekprijs

Advalvasredacteur Floor Bal heeft de Gouden Woelmuis gewonnen voor haar onderzoek naar het niveau van scripties door de tijd heen. De Gouden Woelmuis is de prijs voor het beste journalistieke verhaal uit universiteits- en hogeschoolbladen in het afgelopen jaar.

In het onderzoek dat uitmondde in het artikel ‘Een 9 is geen 9 meer’,  legde Bal letterenscripties met tijdloze onderwerpen naast elkaar en liet ze beoordelen door emeritushoogleraren van andere universiteiten. De studenten hadden minimaal een 9 gekregen voor hun scriptie, maar dat wisten de hoogleraren niet.

'Relevant en verrassend'

De uitkomst van het onderzoek is volgens het juryrapport ‘verrassend en biedt stof tot nadenken’. De oudste scripties werden door de hoogleraren namelijk significant beter beoordeeld dan nieuwere scripties. ‘Het onderzoek van Advalvas is een origineel idee, goed uitgevoerd, én met een relevante en verrassende uitkomst’, schrijft de jury die bestond uit Maarten Huygen van NRC Handelsblad en Bart Dirks van De Volkskrant.

Welmoed Visser
BEELD: Floor Bal

hits 16

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.