NIEUWS

Campus 04 april 2014

Advalvas wint Kring Award

Het artikel Het dievenparadijs dat eerder dit jaar in Advalvas verscheen, is in de prijzen gevallen. Redacteur Floor Bal ontving donderdag in Deventer de Kring Award voor het beste nieuwsverhaal van 2013. De award wordt jaarlijks uitgereikt tijdens het congres van de Nederlandse hogeronderwijsbladen.

Diefstal

Het verhaal gaat over het feit dat personeel en studenten niet bedacht op diefstal zijn. Volgens de jury, bestaande uit journalisten Marten Blankesteijn, André Vis en Theo Jongedijk, verdient het de prijs vanwege de grote maatschappelijke impact.  “Bovendien is Floor Bal er zelf op uitgetrokken, zijn de omstandigheden goed geverifieerd en is het verhaal van begin tot eind spannend opgeschreven.”

Goede maand

De prijs bestaat uit 500 euro en een mand vol Deventer koek. Voor Bal is dit sowieso een goede maand: drie weken geleden verscheen haar boek Het grote familieboek bij uitgeverij Spectrum.

Marieke Schilp
BEELD: Auke Pluim

hits 8

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.