AD VALVAS 25 juni 2020

Advalvas-redacteur Welmoed Visser wint Kring Award

Eerste prijs voor beste verhaal in hogeronderwijsmedia

Met haar verhaal over wetenschappers die uit de ratrace stapten, heeft Ad Valvas-redacteur Welmoed Visser de Kring Award 2020 gewonnen. Deze prijs (250 euro) wordt jaarlijks uitgereikt door de Kring van Hoofdredacteuren Hogeronderwijsmedia.

In haar verhaal 'Wij houden de wetenschap voor gezien' laat Visser wetenschappers aan het woord die vanwege de werkdruk, de heftige concurrentie, de baanonzekerheid enzovoort, besloten het bijltje erbij neer te gooien.

Ook urgent voor andere universiteiten

Volgens de jury (Ally Smid van Trouw en Ditta op den Dries van Tubantia) stemt dit verhaal tot nadenken en zou het een sneeuwbaleffect moeten hebben: ook andere universiteiten moeten zich achter de oren krabben en kritisch kijken naar die ongezonde ratrace.

De tweede en derde prijs gingen respectievelijk naar de journalisten Frank van den Nieuwenhuizen (Bron, Fontys Hogescholen) en Naz Taha (Punt, Avans Hogeschool). In totaal waren er 14 inzendingen: volgens de jury allemaal 'pareltjes'.

Het is niet de eerste keer dat Ad Valvas in de prijzen valt: eerder al sleepten de redacteuren nog twee 1ste en drie 2de prijzen binnen.

Marieke Schilp

{ Lees de 1  reacties }

Door Rianne Lindhout op 26 juni 2020

Welmoed en Ad Valvas, gefeliciteerd met deze welverdiende eer voor dit interessante, confronterende en belangrijke verhaal!