Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

by Loring Loding
Onderwijs 23 juni 2015

ACTA stopt in Almere

Tandartsstudenten kunnen vanaf september 2016 niet meer terecht in Almere. Het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) stopt daar met de opleiding.

Volgens de woordvoerder van ACTA zijn er verschillende redenen om te stoppen. “We willen onze gebouwen efficiënt benutten en in Amsterdam hebben we genoeg ruimte voor alle studenten. Bovendien heeft de praktijk in Almere nieuwe apparatuur en uitbreiding nodig. Dus ook geld speelt een rol.”

Studententeams

Sinds 2003 doen alle derdejaars masterstudenten – jaarlijks zo’n 120 – hun laatstejaarsstage in de praktijk in Almere. Ze werken daar als tandarts samen met mondhygiënisten van de Hogeschool InHolland in zogenaamde mondzorgteams. ACTA wil al eerder in de opleiding met die teams starten. “Het is daarom logischer om alles bij elkaar te hebben, met ook specialismen als orthodontie en implantologie dichtbij”, aldus woordvoerder Wrister Grommers.

De praktijk in Almere zal worden overdragen aan een andere partij. De circa 5000 patiënten hoeven dus geen andere tandarts te zoeken.

Marieke Kolkman
BEELD: Loring Loding (Flickr CC)

hits 22

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.