Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Wetenschap 15 januari 2015

Acta scoort 'excellent' voor onderzoeken tandheelkunde

Het wetenschappelijke onderzoek aan de gemeenschappelijke tandheelkundige faculteit van VU en Uva is zeer goed tot excellent. Zo oordeelt een externe commissie die het onderzoek tussen 2007 en 2013 bekeek.

Zwaartepunt

De onderzoekskwaliteit van de twee zwaartepunten van ACTA, Oral Infections and Inflammation en Oral Regenerative Medicine, wordt gekwalificeerd als excellent. Hiermee behoren zij tot de meest invloedrijke onderzoeksgroepen wereldwijd op hun terrein. De implantologen/tandarts-prothetisten worden als zeer goed beoordeeld.

Protocol

Het onderzoek is uitgevoerd volgens het herziene SEP (Standaard Evaluatie Protocol) van KNAW, NWO en de VSNU waarbij wetenschappelijk onderzoek elk zes jaar worden beoordeeld.

Interactie

"Deze uitkomst ondersteunt de keuze ons onderzoek te concentreren in twee onderzoeksprogramma’s", zegt ACTA-decaan Albert Feilzer. “Het zorgt voor vruchtbare interactie tussen onze onderzoekers en maakt ACTA interessant voor andere partijen om mee samen te werken.”

Floor Bal
BEELD: Beeld uit film Marathon Man

hits 9

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.