NIEUWS

Floris neemt de sleutel in ontvangst van zijn nieuwe studentenwoning
VU 10 juni 2015

550 woningen erbij op ‘onveilige’ Spinozacampus

De Spinozacampus in Zuidoost krijgt er 550 studentenwoningen bij. De eerste 345 zijn inmiddels af. De rest volgt op 31 juli, schrijft studentenhuisvester Duwo. Op deze campus staan dan in totaal bijna 1700 studentenwoningen. Begin dit jaar zochten bewoners de media omdat ze vonden dat met hun aanhoudende klachten over onveiligheid niets werd gedaan door Duwo.

Overvallen

Op 30 januari werd een student in zijn eigen huis onder bedreiging van een pistool en een mes door twee mannen overvallen. Dit was voor veel bewoners de druppel. Vorig jaar zijn er in het postcodegebied van de campus 195 inbraken of pogingen daartoe gemeld. Duwo bleef lang volhouden dat het er niet onveiliger is dan in de rest van de stad, maar refereerde daarbij altijd aan criminaliteitscijfers voor heel Zuidoost. Uiteindelijk zette de woningcorporatie tijdelijk ’s nachts beveiligers in en plaatste anti-inbraakstrips op de deuren.

Welmoed Visser

hits 9

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.