Nieuws

Wetenschap  23 oktober 2018

VU-software gaat beweringen over vaccinaties checken

VU-wetenschappers werken aan software die snel inzichtelijk maakt wie er wat beweert over vaccinaties en waarop dat gestoeld is. Dat voorkomt nodeloze bangmakerij, is het idee.

lees meer
Campus  23 oktober 2018

VU groeit: twintig procent meer eerstejaars

Het aantal studenten op de VU groeide dit jaar flink. Er lopen hier nu 24.432 studenten rond, waarvan 10.446 nieuw zijn aan de VU. In totaal zijn er acht procent meer studenten dan vorig jaar. Het landelijk gemiddelde is vijf procent.

lees meer
Onderwijs  23 oktober 2018

O nee, weer meer studenten dan verwacht!

Het totale aantal studenten aan Nederlandse universiteiten ligt dit jaar vijf procent hoger dan vorig jaar. Het ministerie rekende op twee procent stijging en heeft de groei onderschat volgens... lees meer
Wetenschap  22 oktober 2018

Jonge Akademie onderzoekt klachten over NWO

De Jonge Akademie heeft klachten ontvangen over de nieuwe regels die onderzoeksfinancier NWO stelt aan het aanvragen van beurzen. Het genootschap van jonge wetenschappers roept onderzoekers op hun ervaringen te delen.

lees meer
Politiek  22 oktober 2018

VVD wil dat studenten in het leger gaan

Als het aan de VVD ligt, wordt het heel normaal om als student ook reservist in het leger te zijn. En mist zo’n militair een keer een tentamen, dan moet de universiteit of hogeschool een beetje coulant zijn.

lees meer
Campus  19 oktober 2018

Kun je God weigeren bij je promotie?

‘Er gaan verhalen dat je aan de VU een proefschrift zonder God alleen mag verdedigen in een achterafzaaltje en dus niet in de aula’, schrijft columnist Linda Duits in Folia. Dat is een stevige roddel. Is die waar?

lees meer
Onderwijs  19 oktober 2018

Ondanks stank mag tentamen niet opnieuw

Een student van de Hogeschool Rotterdam die tijdens een tentamen misselijk werd omdat de student voor hem naar braaksel stonk, mag dat tentamen niet overdoen. Hij had meteen aan de bel moeten... lees meer
Politiek  18 oktober 2018

Minister: 'Pechstudenten moeten maar voor zichzelf opkomen'

Geen basisbeurs gekregen, maar ook geen beter onderwijs? Dan zou je gecompenseerd moeten worden, vinden sommige politieke partijen. Maar minister Van Engelshoven houdt de boot af.

lees meer
Wetenschap  18 oktober 2018

Buitenpromovendi zijn geen geldmachine, vindt PNN

Universiteiten maken veel winst op promovendi van buiten de universiteit. Dat moet snel veranderen, vindt het Promovendi Netwerk Nederland (PNN).

lees meer
Scriptie  18 oktober 2018

'Het was moeilijk om mannen te vinden die over seksualiteit willen praten'

Hoogopgeleide Nederlanders met een Turkse of Noord-Afrikaanse achtergrond hebben heel uiteenlopende opvattingen over seksualiteit en relaties, ontdekte Romy Claassen tijdens haar scriptieonderzoek. Zelfs vriendinnen.

lees meer

Pagina's