Nieuws

Campus  21 november 2018

'Twitter is mijn zeepkistje'

Hoogleraar missiologie en interculturele theologie Stefan Paas werd onlangs benoemd tot Theoloog des Vaderlands. Theoloog des Twitters was hij al.

lees meer
Studenten  21 november 2018

Accountants maken meeste kans op baan en goed salaris

Universitair opgeleide accountants komen het snelst aan een vaste baan met een goed salaris, stelt het UWV. Voor archeologen, letterkundigen en alumni van kunst- en cultuurstudies ziet het er minder rooskleurig uit.

lees meer
Campus  20 november 2018

Curiously, an 8 is the highest you can get

Do not grade higher than an 8, is said to new international lecturers. It's one of the things internationals, lecturers and students alike, struggle with at the Vrije Universiteit. They talk about it at a debate about international careers.

lees meer
Internationalisering  19 november 2018

Brexit-deal laat wetenschap nog in onzekerheid

De Brexit lijkt weer een stapje dichterbij met de voorlopige overeenstemming tussen de onderhandelaars van het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. Maar voor de Europese wetenschap blijft de... lees meer
Wetenschap  19 november 2018

Kwart minder Vidi-aanvragen door strengere eisen NWO

Onderzoekers die dit jaar een Vidi-subsidie hebben aangevraagd, maken flink meer kans om die ook te krijgen. Er zijn bijna een kwart minder aanvragen dan vorig jaar, waarschijnlijk door de nieuwe regels van wetenschapsfinancier NWO.

lees meer
Wetenschap  16 november 2018

Betere behandeling nodig bij jeugdtrauma

Eén veelomvattende behandeling is beter voor patiënten met trauma en emotionele verwaarlozing in de jeugd, zegt Marleen Wildschut, die hier 6 november bij VUmc op promoveerde.“Patiënten die in hun... lees meer
Campus  16 november 2018

‘Universiteit moet studenten ook leren wat een goed leven is’

De Amerikaanse theoloog Miroslav Volf leert zijn studenten wat het is om een goed leven te leiden. Hij was vorige week op de VU om over zijn vak Life Worth Living te vertellen.

lees meer
Wetenschap  16 november 2018

Alles open access? 'Gratis bestaat niet'

Een internationale groep wetenschappers verzet zich tegen Europese plannen voor ‘open access’ in de wetenschap. Onder hen ook de bekende VU-hoogleraar Martijn Katan. “Bij de bakker ligt het brood toch ook achter een betaalmuur?”

lees meer
Politiek  15 november 2018

Amendement tegen verhoging rente op studieschuld haalt het niet

Alle inspanningen van tegenstanders ten spijt is de renteverhoging op studieschulden niet van tafel. Een amendement dat de maatregel om zeep moest helpen, haalde vanmiddag geen meerderheid in de Tweede Kamer.

lees meer
Onderwijs  15 november 2018

VU stevent Utrecht voorbij in Keuzegids

De groeiende toestroom van studenten leidt soms tot kwaliteitsproblemen, blijkt uit de nieuwe Keuzegids Universiteiten. Wageningen Universiteit is opnieuw de onbetwiste nummer één. En de VU stijgt verder in de ranglijst.

lees meer

Pagina's