Pop-up-Stay-tuned.png

NEWS

Rector Vinod Subramaniam opent het academische jaar in een totaal andere tijd, een totaal andere wereld
Campus 24 March 2021

VU zet in op vrije campus in nieuw collegejaar

Wat de VU betreft, gaat de campus in het nieuwe collegejaar weer helemaal open. Dat laat ze studenten en medewerkers weten in een intern bericht.

'De VU zet komend academisch jaar in op een volledige bezetting van de campus', schrijft het college van bestuur. Wel met medeneming van de lessen die geleerd zijn tijdens de lockdown.

Die zijn dat de campus 'een plek is waar ontmoeting en onderwijs samenkomen', maar ook dat online onderwijs een manier zijn om het onderwijs 'beter in te richten'. De VU wil daarmee verder op de weg naar 'blended learning', de mix van fysiek en digitaal onderwijs die ze in 2019 al als speerpunt had opgenomen in haar nieuwe strategische plan.

Maar er kan nog van alles gebeuren, daarom komt er een rooster waarin snel af- en opgeschaald kan worden mochten er toch weer beperkingen nodig zijn en er teruggeschakeld moet worden naar een anderhalvemetercampus.  Vooral voor de internationale opleidingen en -studenten vraagt dat extra aandacht.

Peter Breedveld
IMAGE: Peter Breedveld

Reply?

Stick to the subject, and show respect: commercial expressions, defamation, verbal abuse and discrimination are not allowed. The editors do not argue about deleted responses.

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.