Pop-up-Stay-tuned.png

NEWS

Internationale studenten Public en International Health zwaaien met hun masterdiploma
Campus 10 September 2020

Toch nog een feestelijke afstudeerceremonie voor groep internationale studenten

Voor een groep van 62 internationale studenten uit 29 verschillende landen was er na een halfjaar online studeren aan de VU toch nog een fysieke en zeer feestelijke afstudeerceremonie. 

Nu de lockdown plaatsmaakt voor de anderhalvemetersamenleving wordt er weer gepromoveerd in de aula en zijn er ook weer fysieke afstudeerceremonies.

Een bijzonder feestelijke en kleurrijke ceremonie vond vorige week vrijdag plaats in in de Maximazaal van het Koninklijk Instituut voor de Tropen, waar 62 studenten uit 29 verschillende landen hun masterdiploma Public Health of International Health in ontvangst namen.

Net als iedereen hebben ook deze studenten het laatste halfjaar van hun studie online moeten afronden, wat het er niet makkelijker op maakte, maar waardoor de vrucht van hun harde werk des te zoeter smaakte en de ceremonie nóg feestelijker werd.

Wereld veranderen

Terwijl de studenten zich, de anderhalvemeterregel in acht nemend, hadden verzameld in de zaal, werden ze toegesproken door vertegenwoordigers van het KIT (die de opleidingen samen met de VU aanbiedt), het ministerie van Buitenlandse Zaken en de VU. Hoogleraar Innovation and Education in the Health and Life Sciences Marjolein Zweekhorst sprak via een livestream, anderen waren lijfelijk aanwezig.

Eén van de sprekers was de afgestudeerde Nigeriaan Itopa Jimoh die zei dat hij en zijn studiegenoten, gewapend met de kennis en vaardigheden die ze hebben opgedaan in Amsterdam, "the best city to study in", weliswaar niet in staat waren de hele wereld te veranderen, maar wel bij te dragen aan de verbetering van de omstandigheden in hun eigen kleine hoekje van de wereld. "Wees het licht, wees het zout, wees een kracht van verandering", aldus Jimoh.

 

Peter Breedveld
IMAGE: Susan Huider/Kopi Susu Fotografie

hits 238

Reply?

Stick to the subject, and show respect: commercial expressions, defamation, verbal abuse and discrimination are not allowed. The editors do not argue about deleted responses.

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.