NEWS

Marcel Nollen van het college van bestuur
Campus 09 September 2020

Meer corona-overtredingen op drukker wordende VU-campus

Er is volgens bestuurslid Marcel Nollen nog niemand op een "Grapperhausje" betrapt, maar af en toe gaat er weleens wat mis op de VU-campus. "Mensen staan soms toch te dicht bij elkaar", zei Nollen net tijdens een online vergadering met het college van bestuur en de medezeggenschap.

Toch is de VU nog steeds huiverig om de regels, die moeten voorkomen dat het coronavirus zich verspreidt, "stevig te gaan handhaven". Volgens Nollen doen andere universiteiten dat wel, en is het resultaat "dat de sfeer er grimmiger wordt." Nollen vraagt zich af of de oplossing dan niet voor grotere problemen zorgt dan de kwaal.

Voordat de campus weer openging, zei Nollen al dat de VU "geen politieagent wil zijn." Nog steeds denkt hij dat eigen verantwoordelijkheid het beste werkt. "En in het algemeen gaat het overal best goed", zei hij.

Mensen in de fout

Maar nu het steeds drukker wordt op de campus, gaan er ook steeds vaker mensen in de fout. De voorzitter van het college, Mirjam van Praag, verzekerde de medezeggenschap dat "er veel wordt gezien." De beveiligers van de campus spreken overtreders aan.

In de vergadering van vanmiddag werd besproken wat er de komende tijd op de agenda staat aan plannen en besluiten waar de medezeggenschap advies- of instemmingsrecht heeft. Zo werd er onder meer ook gesproken over een plan voor medewerkers die na de lange periode van noodgedwongen thuiswerken de smaak te pakken hebben gekregen en voortaan een mix willen van thuis- en on campus werken. Dat plan bevindt zich nog in rudimentaire vorm.

Groenere campus

Verder kwamen onder andere de samenwerking met Twente University, het experimenteren met online onderwijs en de implementatie van de nieuwe strategie aan de orde. Van Praag besprak onder meer een plan voor vergroening van de campus en aandacht voor de flora en fauna die er al zijn, onder meer door wandelroutes te organiseren.

Peter Breedveld

Reply?

Stick to the subject, and show respect: commercial expressions, defamation, verbal abuse and discrimination are not allowed. The editors do not argue about deleted responses.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.