Pop-up-Stay-tuned.png

05 October 2017

The city that never sleeps

Straten vol met krioelende mensen, ontelbaar veel toeterende gele taxi’s, meterslange lichtgevende billboards en gebouwen zo hoog dat ik er nekpijn van krijg. Van een weekend kamperen op een van de rustgevendste plekken waar ik ooit geweest ben, naar een van de drukste en meest dichtbevolkte steden op aarde. Nog geen twee volle dagen na ons tripje naar nationaal park Mont-Tremblant, zaten we alweer in de bus naar New York City.

Na een paar uur in de bus te hebben gezeten, zagen we de skyline van Manhattan verschijnen. Met slaperige ogen werden we om 7 uur ’s ochtends midden in de stad afgezet bij station Port Authority. Samen liepen we met onze koffers naar Times Square, waar het imago van New York gelijk duidelijk werd; het was er rond dit tijdstip drukker dan op de meest toeristische dagen op de Dam in Amsterdam.

Het is hier drukker dan op de meest toeristische dagen op de Amsterdamse Dam

We hadden vier dagen om NYC te verkennen. En geloof me, dan krijg je niet veel slaap in de city that never sleeps. Vroeg opstaan en laat naar bed, maar dan heb je ook wat; van de drukte op Wall St. naar het adembenemende Ground Zero. Van heerlijk tot rust komen in Central Park, waar de skyline van het bruisende Manhattan niet aan het oog onttrokken wordt, naar mezelf helemaal verliezen in de moderne kunstcollectie van het Metropolitan Museum of Art. Van de begane grond in Rockefeller Centre, in 40 seconden naar de 65ste verdieping met het meest spectaculaire uitzicht over de stad. Van de lekkerste sushi en het bekendste chocoladedessert bij Catch, naar ’s avonds wijntjes drinken onder de Brooklyn Bridge met een uitzicht over in het donker lichtgevend Manhattan.

En voor iedereen die zich afvraagt of ik hier ook studeer; ja hoor, ik zit sinds maandag gewoon weer netjes in de collegebanken. Maar stiekem voelt het toch alsof de zomervakantie nog steeds niet is afgelopen.

Reply?

Stick to the subject, and show respect: commercial expressions, defamation, verbal abuse and discrimination are not allowed. The editors do not argue about deleted responses.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.