Pop-up-Stay-tuned.png

NEWS

Twee studenten proberen in de rook de trap af te komen
Campus 16 December 2016

Studentenhuis vol rook gezet op Uilenstede

Een studentenhuis op Uilenstede is gisteravond vol met rook gezet om een brand te simuleren. De zestig studenten in het huis moesten zo snel mogelijk buiten zien te komen terwijl ze amper een hand voor ogen zagen.

In de keuken van het studentenhuis maakte de brandweer ook nog vuur en een zogenaamde knetterkast zorgde voor extra geluids- en lichteffecten. Het was allemaal zo echt mogelijk.

Eén baby gered

Buiten op de stoep stond een container vol met dikke rook, waaruit je binnen anderhalve minuut twee kinderen en een moeder moest zien te redden. “We hadden uiteindelijk één baby en de rest hebben we niet gevonden”, zegt een student in de video (hieronder) die verhuurder Duwo maakte van de brandoefening.

De organisatie hoopt dat de studenten zich nu realiseren dat tassen, schoenen en andere spullen in de gang gevaarlijke obstakels zijn als je op de tast zo snel mogelijk moet zien weg te komen. 

Marieke Kolkman
IMAGE: Still uit video

Reply?

Stick to the subject, and show respect: commercial expressions, defamation, verbal abuse and discrimination are not allowed. The editors do not argue about deleted responses.

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.