Pop-up-Stay-tuned.png

NEWS

Sanne Pieters, de nieuwe Advalvas-columnist
Campus 10 June 2016

Sanne Pieters wint columnwedstrijd Advalvas

De wedstrijd voor een vaste column in Advalvas heeft een overtuigende winnaar opgeleverd. Sanne Pieters, kersverse eerstejaars sociologie, gaat Roos van Rijswijk opvolgen. De redacteuren en een studentenjury kozen unaniem haar column uit de meer dan dertig inzendingen.

“Actueel en bijna poëtisch”, “Goed punt, heel herkenbaar”, “Pakkend geschreven”, “Dit is een echte schrijver, ik zie het voor me”, aldus de juryleden over Pieters column ‘Demonstratie’.

Sanne Pieters (23) heeft enkele jaren een schrijfopleiding gevolgd, en werkt naast haar studie voor culturele instanties zoals SLAA, Read My World en de School der Poëzie. Met ingang van het nieuwe collegejaar krijgen haar columns een vaste plek in Advalvas magazine.

Shortlist

De animo voor deze columnwedstrijd was aangenaam groot. Ruim dertig VU-studenten stuurden ons een proefcolumn, met soms verrassende onderwerpen. Van bibliotheekangst en egoïstische studenten tot tosti’s en Nederturken: alles kwam voorbij. Uiteindelijk stelde de redactie een shortlist samen van zes kandidaten. Hun columns kun je hier lezen.

De redactie van Advalvas bedankt alle inzenders voor hun enthousiasme en durf. Winnaar Sanne Pieters wensen wij een trouwe schare aan fans toe, zoals ook haar illustere voorgangers Daphne Lentjes en Roos van Rijswijk om zich heen wisten te verzamelen. En veel plezier met haar nieuwe studie natuurlijk. We zullen vast nog wel lezen hoe die haar bevalt.

Opvallend is dat op de shortlist alleen vrouwen staan. Onder de ruim dertig inzenders waren toch tien mannen. De unanieme jury (4 v en 4 m) koos op basis van geanonimiseerde columns, dus aan ons zal het niet liggen…

Met dank aan studentenjuryleden Martijn Goosensen, vz.. van de Universitaire Studentenraad 2016/2017, en student-reporter Roos Lankhorst.

Marieke Schilp
IMAGE: Floor Bal

Reply?

Stick to the subject, and show respect: commercial expressions, defamation, verbal abuse and discrimination are not allowed. The editors do not argue about deleted responses.

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.