Pop-up-Stay-tuned.png

NEWS

Mail&Win 03 March 2016

Mail en win: Knielen op een bed violen-prijzenpakket

Advalvas mag een 'Knielen op een bed van violen'-pakket weggeven. Het bevat het boek 'Jan Siebelink' door hoogleraar religiegeschiedenis Fred van Lieburg, Jan Siebelinks roman Knielen op een bed violen en twee bioscoopkaartjes voor de film (geldig in elke grote bioscoop).

Geloof

"Ik ben geen filmkenner”, zegt Fred van Lieburg. “Maar ik vond het een mooie film. Ik dacht dat het geloof slecht weergegeven zou worden, maar dat viel ook wel mee.”

Onlangs verscheen een nieuwe uitgave van zijn boek Jan Siebelink. Vandaar dat hij vorige week de première van de film bezocht. Van Lieburg achterhaalde de echte geschiedenis van de bijzonder strenge geloofsgemeenschap die Siebelink in zijn roman beschreef.

Rafelrand

“Het boek schenkt aandacht aan een rafelrand van het protestantisme. Je ziet hoe in een bepaalde regio mensen de officiële kerk verlaten en vervolgens een vroom netwerk opzetten. Voor een historicus is het een interessante vraag om te achterhalen hoe een gemiddelde Gelderse bloemenkweker in de ban van zo’n stroming raakte.”

Voor fans van de roman heeft Van Lieburg ook een opvallende onthulling: niet alles in het boek is op de werkelijkheid gebaseerd. “In het boek wordt de vader plotseling bekeerd. In werkelijkheid was hij al in zijn jeugd via zijn ouders met deze bevindelijke stroming in aanraking gekomen.”

Winnen

Wil je het 'Knielen op een bed violen'-pakket winnen? Mail ons je antwoord op de volgende vraag:

Siebelinks vader sluit zich aan bij een religieuze gemeenschap. Hoe noemen deze mannen zich?

De twee snelste inzenders van het goede antwoord winnen een pakket.

Floor Bal