Pop-up-Stay-tuned.png

NEWS

Campus 02 December 2014

VU en UvA doen het samen met nieuwe researchmaster

Business in Society is een nieuwe, tweejarige joint researchmaster die VU en UvA vanaf volgend collegejaar gezamenlijk gaan aanbieden.

De Engelstalige master richt zich op de complexe relaties tussen het bedrijfsleven en de maatschappij op onder andere het gebied van ethiek en heeft als doel toponderzoekers op te leiden.

Meer maatwerk

De opleiding is selectief: niet meer dan 25 studenten worden toegelaten en ze moeten aan hoge eisen voldoen, zoals een score van 85 procent in een GRE- of GMAT-test.

“We kiezen voor kleinschaligheid om de studenten meer maatwerk te kunnen bieden”, aldus Maura Soekijad, programmadirecteur van de nieuwe master. “Ook hebben we voor afgestudeerden een beperkt aantal promotieplaatsen aan de VU en de UvA. Maar er zijn ook bedrijven zoals Shell en McKinsey die mensen zoeken met goede onderzoeksvaardigheden.”

Goede mix

Het is de tweede opleiding die de VU in samenwerking met de UvA biedt, na de masteropleiding Entrepreneurship, die dit jaar startte. De researchmaster is een mogelijk vervolgtraject voor alumni van de Amsterdam University College, ook een gezamenlijke opleiding van VU en UvA, maar voor bachelorstudenten.

“We hopen op een goede mix van buitenlandse en Nederlandse studenten”, aldus Soekijad.

Peter Breedveld

Reply?

Stick to the subject, and show respect: commercial expressions, defamation, verbal abuse and discrimination are not allowed. The editors do not argue about deleted responses.

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.