Popup-Niks-missen-2.png

Welmoed Visser

08 december 2021
Foodwizer is een app met voedingstips, ontwikkeld door masterstudent Betty van Dongen. Hoogleraar Marjolein Visser vindt de insteek te technisch en daardoor potentieel gevaarlijk.
22 november 2021
De PhD Teaching Community is een netwerk waarin promovendi een jaar lang hun ervaringen als docent uitwisselen. Ze doen onder meer rollenspellen om hun colleges te verbeteren.
10 november 2021
LONGREAD - Wie een mes gebruikt als steekwapen laat andere vingersporen na dan iemand die het gebruikt om er bijvoorbeeld een plak koek mee af te snijden. Promovendus Anouk de Ronde is de eerste forensische wetenschapper die onderzocht wat vingersporen vertellen over activiteiten.
03 november 2021
LONGREAD - Anonieme beoordelaars hakken er soms flink op in bij een peer-review. Kleinzieligheid en kinnesinne lijken dan belangrijker dan de kwaliteit van een artikel. Tijd voor een ander systeem, vindt de filosoof, tijd voor betere procedures, vindt de jurist.
27 oktober 2021
LONGREAD - In de Helpathon buigen deskundigen én onderzoekers zich twee dagen over de vraag hoe je minder proefdieren kunt gebruiken. ‘Richt je onderzoek op de Maradona’s van deze wereld.’
11 oktober 2021
LONGREAD - Melanie Rietveld is een van de vier nieuwe ambassadeurs van VU Pride. Bij haar studies heeft zij geen problemen met haar biseksualiteit. ‘Maar er is hier echt nog genoeg te doen op het gebied van inclusiviteit.’
09 september 2021
LONGREAD - Gedurende het gekste jaar ooit volgden we vier eerstejaars. Ze hadden geen gemakkelijke start, maar blijven optimistisch. ‘Stel niks uit. Begin vandaag met studeren én maak vrienden.’
06 september 2021
“De harde realiteit is dat een hele generatie te veel heeft stilgestaan.” Aldus collegevoorzitter Mirjam van Praag vanmiddag op de opening academisch jaar.
31 augustus 2021
LONGREAD - Het werk van promovendus Rosanne Anholt bestond uit een lappendeken van projecten. Tijd voor haar eigen onderzoek had ze nauwelijks. Uiteindelijk raakte ze overspannen.
25 augustus 2021
LONGREAD - Decaan Guus Schreiber snapt de ophef over het afschaffen van de Journal Impact Factor niet. “We kijken al lang niet meer alleen naar impactfactors”, zegt hij. “De criteria verschillen per vakgebied”, vult rector Vinod Subramaniam aan.