Popup-Niks-missen-2.png

Welmoed Visser

28 september 2022
Evolutiebioloog Toby Kiers staat in de Time100Next-lijst 2022 die vandaag gepubliceerd wordt. Kiers doet onderzoek naar biodiversiteit in de bodem.
28 september 2022
Bio-informaticastudent Robin Pocornie voelt zich gediscrimineerd door antispieksoftware van de VU. Het College voor de Rechten van de Mens buigt zich op woensdag 12 oktober over deze zaak.
23 september 2022
Als rector, directeur van een wetenschappelijk instituut en hoogleraar methodologie en integriteit hield Lex Bouter (66) zich gedurende zijn carrière op allerlei manieren bezig met morele kwesties. Nu hij met pensioen gaat leggen we hem zes tegeltjeswijsheden voor.
07 september 2022
Van een 6 naar een 6,4. Dat was het verschil in het klassengemiddelde op wiskunde door een training die scholieren een growth mindset wil bijbrengen.
05 september 2022
Jongeren zonder verblijfsvergunning die een Nederlands middelbareschooldiploma hebben kunnen sinds kort aan de VU studeren voor het normale collegegeld.
13 juli 2022
Minister Robbert Dijkgraaf (hoger onderwijs) was op de VU om vragen van studenten te beantwoorden, maar vooral om naar ze te luisteren. “Denk niet dat er niks mee gebeurt, dit is belangrijke input voor ons.”
11 juli 2022
Gustaaf Peek (1975) is komend jaar huisschrijver van de VU. Hij volgt Babs Gons op en is de zestiende Vrije Schrijver.
29 juni 2022
Hoe kun je techniek inzetten om mensen te motiveren en is het ethisch verdedigbaar om dat te doen? Daarover ging het symposium Motivation from Science to Application.
27 juni 2022
Bij de bakker wordt Bee Scherer meestal als man gezien, maar de hoogleraar boeddhisme staat erop om binnen de universiteit op een non-binaire wijze aangesproken te worden.
02 juni 2022
LONGREAD - Wat betekende de Tachtigjarige Oorlog voor een Brabantse boer of voor de vrouwen die maandenlang de belegerde steden verdedigden? In haar afscheidsrede probeert geschiedenishoogleraar Marjolein ’t Hart een breder beeld te geven van deze tijd.