Popup-Niks-missen-2.png

Welmoed Visser

31 mei 2023
De beslissing van de VU om een student uit te schrijven en hem de toegang tot de gebouwen te ontzeggen wegens seksueel wangedrag, stalking en identiteitsfraude is terecht, oordeelt de Raad van State.
31 mei 2023
Een robot kan kinderen helpen om rekensommen of taal te oefenen. Dat kan in de toekomst een uitkomst zijn nu de tekorten aan docenten steeds groter worden, stelt promovendus Matthijs Smakman.
10 mei 2023
Isabelle Kohler, universitair docent bioanalytische chemie, vindt dat de VU colleges hybride moet blijven aanbieden omdat het inclusiever is. Ze neemt al haar colleges op met haar eigen laptop en microfoon, zodat studenten ze op hun eigen moment kunnen terugkijken.
19 april 2023
Guus Schreiber runde met elan de grootste bètafaculteit van Nederland. Een krankzinnige studentengroei, een rampzalig IT-systeem, corona, verhuizingen of fusies, nergens deinsde hij voor terug.
23 maart 2023
Een persbericht schrijven over spectaculaire onderzoeksresultaten. Dat lukt op de meeste universiteiten nog wel, maar een meer gelijkwaardige communicatie waarbij je het publiek al in een eerder stadium bij het onderzoek betrekt en het publiek ook om input wordt gevraagd, is nog niet gebruikelijk in de wetenschap. Bovendien is communicatie nu iets wat wetenschappers vrijwel altijd naast hun reguliere onderzoeks- en onderwijstaken moeten doen.
13 februari 2023
Van de 1363 internationale VU-studenten die een enquête invulden van International Office, hebben er 338 geen vaste woonplek. Dat is ruim een kwart.
25 januari 2023
Ingehaald worden door de werkelijkheid. In het zich razendsnel ontwikkelende vakgebied van kunstmatige intelligentie gebeurt dat vaak.
27 oktober 2022
Met een werkbelevingsonderzoek waarin alleen gemiddelden staan, kom je er niet, vond de ondernemingsraad gistermiddag, te meer omdat de verschillen tussen afdelingen groot zijn. HRM legt bovendien wel erg veel verantwoordelijkheid bij de afdelingen zelf om hun problemen op te lossen.
28 september 2022
Evolutiebioloog Toby Kiers staat in de Time100Next-lijst 2022 die vandaag gepubliceerd wordt. Kiers doet onderzoek naar biodiversiteit in de bodem.
28 september 2022
Bio-informaticastudent Robin Pocornie voelt zich gediscrimineerd door antispieksoftware van de VU. Het College voor de Rechten van de Mens buigt zich op woensdag 12 oktober over deze zaak.