Popup-Niks-missen-2.png

Welmoed Visser

30 maart 2022
LONGREAD - In de Hoe?Zo! Show beantwoorden wetenschappers vragen van kinderen met theater en spektakel. Het doel is vooral om hun nieuwsgierigheid aan te wakkeren.
24 maart 2022
LONGREAD - Anatomiedocent Alexander Bijnsdorp won de VU Onderwijsprijs voor de manier waarop hij het anatomieonderwijs bij studenten thuis brengt.
11 maart 2022
LONGREAD - Rechtenhoogleraar Masha Antokolskaia heeft lang gezwegen over wat er gebeurde in Rusland, maar na de invasie van Oekraïne kan ze niet langer wegkijken.
08 maart 2022
Universitair docent Europees Recht Dion Kramer merkte dat de behoefte om over Oekraïne te praten groot was onder zijn studenten.
24 februari 2022
LONGREAD - Gerdien Bertram-Troost beleefde spannende uren voor haar oratie afgelopen vrijdag: door storm Eunice was tot op het allerlaatste moment onduidelijk of haar oratie kon doorgaan. Verslag van een stressvolle dag.
21 februari 2022
LONGREAD - Studentenpastor Riekje van Osnabrugge neemt afscheid. In de lockdowntijd kwam haar werk vooral neer op zenden. “Voor mij voelt dat als heel ouderwets.”
27 januari 2022
Een groep VU-studenten heeft diep nagedacht over wie ze zouden willen nomineren voor de Nobelprijs voor de Vrede.
13 januari 2022
Populisten zijn eerder geneigd om dingen te geloven dan mensen die tot het politieke midden behoren.
22 december 2021
Met een modeshow in atelier Mellius in Amsterdam Noord liet de pas afgestudeerde scheikundige Iza Awad zijn fotosynthetische gel zien.
20 december 2021
Drie videoboodschappen van de VU hebben boze reacties opgeroepen op Twitter. De VU zou kerstfeest hebben verkwanseld voor een lichtjesfeest.