Popup-Niks-missen-2.png

Peter Breedveld

25 mei 2023
Voorzitter Mirjam Praag van het college van bestuur krijgt signalen dat internationale studenten zich niet welkom voelen.
25 mei 2023
De universitaire studentenraad wil een app waarmee studenten en medewerkers seksueel geweld kunnen melden. De medische faculteit gebruikt die al sinds 2019, naar verluidt met succes.
25 mei 2023
Een talkshow over het stoppen van de samenwerking met fossiele bedrijven met het college van bestuur werd gisteren onderbroken door tientallen boze studenten. 'Jullie doen steeds hetzelfde schijtvoorstel!'
24 mei 2023
Voor de tweede keer is een hummus-workshop in debatcentrum 3D afgelast, die door de Studenten voor Rechtvaardigheid in Palestina was georganiseerd. De Studenten denken dat het politieke censuur is, 3D zegt dat ze zich niet aan afspraken hielden.
23 mei 2023
Erin La Cour, docent English Literature and Visual Culture, is genomineerd voor een belangrijke Amerikaanse stripprijs met haar boek Graphic Medicine.
23 mei 2023
Theologiedecaan en chief diversity officer Ruard Ganzevoort wordt rector van het International Institute of Social Studies in Den Haag. ‘Het is een natuurlijke vervolgstap.’
15 mei 2023
De Universitaire Studentenraad wil dat het VU-restaurant in het hoofdgebouw langer openblijft, nu er tot later in de avond colleges worden gegeven. Dat bleek vorige week tijdens een vergadering van de usr.
11 mei 2023
De VU wil het aantal vakken beperken waarvoor studenten zich kunnen inschrijven, maar daar heeft de universitaire studentenraad ernstige bedenkingen bij.
11 mei 2023
De universitaire studentenraad (usr) wil dat de VU het internationale studenten makkelijker maakt om Nederlands te leren, bijvoorbeeld door een gratis cursus aan te bieden. Dat was de uitkomst van een korte discussie erover tijdens een usr-vergadering, eerder vandaag.
08 mei 2023
Dat we elkaars lichaam leren lezen en elkaar niet discrimineren op basis van dat lichaam, dat is het doel van het evenement Embodied Experiences. ‘Ik wil kunstzinnige benaderingen van onze lichamelijkheid naar de academische wereld overdragen’, aldus organisator Daniel Neugebauer.