Popup-Niks-missen-2.png

Peter Breedveld

19 mei 2022
De VU scoort hoog in de internationale rankings, trekt steeds meer internationale studenten en dreigt daarom uit haar voegen te barsten.
17 mei 2022
Een groep promovendi bij Life Sciences wil opnieuw discussie over de verplichte Bijbelteksten bij promoties, het votum en de doxologie. Twee promovendi leggen uit waarom ze een petitie zijn gestart.
16 mei 2022
Studenten bleven massaal weg bij een mini-summit over de inperking van onze grondrechten door de coronamaatregelen. ‘Beschamend’, volgens een van de sprekers, omdat juist jongeren de pineut waren.
04 mei 2022
Er staat niet alleen een NSB’er vermeld op het oorlogsmonument van de VU, maar ook iemand die mannen, vrouwen en kinderen in Nederlands-Indië liet afslachten: Hendrikus Colijn. Moet zijn naam er niet ook af?
04 mei 2022
Leden van de studentenbond SRVU hebben samen met de Communistische Jongerenbeweging (CJB) de naam van NSB'er Johan Heinsius op het oorlogsmonument van de VU afgeplakt.
28 april 2022
Masterstudent filosofie Nathanael Korfker weet nog steeds niet wat hij verkeerd heeft gedaan, maar Google schorste zijn account en nu kan hij nergens
25 april 2022
Er staat een NSB’er vermeld op de oorlogsplaquette van de VU, hebben de schrijvers van een boek over het monument pas recent ontdekt. ‘Niemand wist dit, we waren allemaal geschokt.’
21 april 2022
De SRVU heeft overtuigend de universitaire studentenraadsverkiezingen gewonnen, maar betreurt de microscopische opkomst. ‘We willen graag een echt mandaat van de VU-studenten.’
12 april 2022
De pas afgestudeerde voormalige vluchteling Mohammed Badran kreeg de Echo Award als bekroning voor zijn inzet voor een inclusievere samenleving. Als VU-student voelde hij zich echter niet altijd even gewaardeerd.
07 april 2022
Vrijwilligers die iets voor Oekraïne willen doen, kregen op een lunchbijeenkomst tips en adviezen van drie VU-deskundigen.