Popup-Niks-missen-2.png

Peter Breedveld

04 oktober 2022
De VU-staf moet kleurrijker worden. Daarom lanceert Diversity Office vandaag een actieplan.
29 september 2022
Computer Science aan de VU dreigt te bezwijken onder haar eigen succes.
27 september 2022
De discussie onder medewerkers over de verplichte christelijke teksten bij academische plechtigheden leek al jaren muurvast te zitten. Maar daar komt nu enige beweging in.
21 september 2022
De VU heeft sinds kort haar eigen Pantheon, een kunstinstallatie waarin je je kunt terugtrekken met een echt, fysiek boek.
08 september 2022
Ondernemingsraadslid Frank van der Laan vindt dat de VU diep gezonken is omdat ze heeft toegestaan dat de jongerenafdeling van het Forum voor Democratie (FVD) op de campus was.
08 september 2022
Tijdens de zomervakantie heeft het VU-bestuur, zeer tegen de wens van de medezeggenschap in, een aanbesteding de deur uitgedaan voor een ingreep in de organisatie. ‘Ze gaan straks gewoon de diensten outsourcen.’
06 september 2022
De VU gaat werken aan haar interne verbondenheid, zei voorzitter Mirjam van Praag bij de opening academisch jaar, waarbij een eredoctoraat werd toegekend aan leiderschapsdeskundige Manfred Kets de Vries.
30 augustus 2022
Woke brengt ons mooie dingen, maar mensen cancelen moeten we niet willen, zegt VU-hoogleraar Lietaert Peerbolte. Hij pleit voor een academische safe space.
29 augustus 2022
De Rwandese vluchteling Clenton Mitali heeft een bachelor van het Windesheim Honours College op zak, en wil nu zijn master aan de VU halen. Maar door gedoe met zijn verblijfsstatus heeft hij daar het geld niet voor. ‘Ik hoop zó dat iemand me kan helpen.’
26 augustus 2022
Afgelopen woensdag stonden de jongeren van Thierry Baudets Forum voor Democratie op de VU-campus. Studentenbond SRVU is er boos over, de VU zit er mee in haar maag.