Popup-Niks-missen-2.png

Peter Breedveld

01 december 2021
Bestuurslid Marcel Nollen krijgt het flink voor zijn kiezen vanwege de IT-crisis aan de VU. Dat laat hem niet onberoerd. ‘Kom naar me toe, mijn deur is altijd open.’
24 november 2021
LONGREAD - De problemen door het nieuwe digitale systeem Mars worden gestaag opgelost. Maar het duurt nog maanden voordat iedereen weer normaal aan het werk kan. Intussen lopen de spanningen aan de De Boelelaan steeds hoger op.
18 november 2021
Als straks de bijna honderd IT-problemen zijn opgelost, volgt nog een lange periode om de bruikbaarheid van het nieuwe digitale systeem te verbeteren. Met andere woorden: de crisis is nog lang niet voorbij.
11 november 2021
LONGREAD - Eredoctor Marleen Stikker vindt dat we ons lot te makkelijk in de handen leggen van organisaties die niet per se het beste met ons voorhebben. ‘Ik vind dat we nog steeds te veel tolereren wat dataverzameling betreft.’
10 november 2021
Vrije Schrijver Babs Gons boeit het niet zo wat de status van spoken word is binnen kunst en literatuur. ‘Youtube is hét podium voor spoken-word-artiesten. Daar leer je wat de urgente kwesties zijn.’
10 november 2021
Hoe krijgen we meer sociale cohesie op de VU-campus? Studentenvertegenwoordigers en bestuurders en managers van de VU brainstormden daar met elkaar over tijdens een vegetarische maaltijd. Krijgen we hier ook boeken- en schilderclubs?
09 november 2021
De VU heeft een nieuwe rector gevonden. Neurowetenschapper Jeroen Geurts (1978) treedt in januari aan als de opvolger van Vinod Subramaniam.
09 november 2021
LONGREAD - De VU heeft een nieuwe rector gevonden. Neurowetenschapper Jeroen Geurts treedt in januari aan als de opvolger van Vinod Subramaniam. ‘Het is een baan waarin ik alles kwijt kan.’
03 november 2021
Wat ben je als witte bereid op te geven voor de strijd voor gelijkwaardigheid? Dat is een moeilijke vraag als je heel eerlijk bent, aldus Jennifer Tosch tijdens haar Martin Luther King-lezing.
27 oktober 2021
Ruim negentig procent van de VU-studenten zegt volledig te zijn gevaccineerd. Dat blijkt uit een enquête die de VU eind september onder haar studenten heeft uitgevoerd.