Popup-Niks-missen-2.png

Peter Breedveld

30 januari 2023
Tijdens een wervelende show in de aula kregen medewerkers en studenten van de VU allerlei prijzen. Maar er werd wel verschil gemaakt tussen wetenschappelijk en ondersteunend personeel.
24 januari 2023
De VU zou sociale veiligheid op de campus kunnen vergroten als zij al haar data bij elkaar legt om brandhaarden op te sporen, denkt ombudsman personeel Lies Poesiat. Sinds kort is er ook een speciaal meldpunt voor.
06 januari 2023
De Oekraïense student Lev Medin was vorig jaar geobsedeerd door de oorlog in zijn thuisland, maar richt zich nu ook op andere zaken. 'Ik heb geleerd om het onder controle te houden.'
02 januari 2023
De redactie van Ad Valvas wenst u een heel gelukkig, vruchtbaar en bevredigend nieuwjaar. Hieronder een lijst van de tien meest gelezen Ad Valvas-producties van het afgelopen jaar.
12 december 2022
De VU is al ver op het gebied van diversiteit, maar kan last krijgen van de wet van de remmende voorsprong, zegt Ruard Ganzevoort. ‘We moeten oppassen voor zelfgenoegzaamheid.’
01 december 2022
Iraanse studenten aan de VU hielden gisteren een bijeenkomst in het kader van de opstand in hun land van herkomst. ‘Ik heb het gevoel dat de VU ons niet zo belangrijk vindt.’
29 november 2022
De expliciet christelijke teksten bij academische plechtigheden aan de VU worden per 1 januari vervangen door teksten die meer recht doen aan de diverse populatie van deze universiteit.
25 november 2022
Vijf jonge VU-onderzoekers zijn benoemd in de Amsterdam Young Academy, een onafhankelijk platform waar getalenteerde jonge wetenschappers uit verschillende disciplines visies ontwikkelen op wetenschappelijk beleid en het bouwen van bruggen tussen wetenschap en de Amsterdamse samenleving.
23 november 2022
Hoogleraar theologie en religie in post-traumatische samenlevingen Katja Tolstaja is benoemd tot Theoloog des Vaderlands. Ze wil discoursen nuanceren en de rijkdom van de oosters-orthodoxe traditie ontsluiten.
21 november 2022
De vorige VU-rector Vinod Subramaniam is benoemd tot lid van de Adviesraad voor wetenschap, technologie en innovatie.