Popup-Niks-missen-2.png

Nour Khamis

19 januari 2023
‘Kom niet als je op 1 augustus nog geen woning hebt’, waarschuwde de VU. Student Leo Yilmazer – inmiddels gestopt en terug naar Turkije omdat hen geen woning kon vinden – vindt dat de universiteit transparanter moet zijn over de woningnood.
13 december 2022
De VU wil met het concept Art of Engagement de werksfeer verbeteren. Volgens kwartiermaker Rolien Walinga gaat dat lukken als iedereen beter en bewuster gaat communiceren.
11 november 2022
Universitair hoofddocent Petra Verdonk alsook een VU-student begaven zich afgelopen weekend onder de enkele honderden activisten die privéjets blokkeerden. Wat zijn voor hen de consequenties van de protestactie, bedoeld om het aantal vluchten en de vervuiling van Schiphol aanzienlijk te verminderen?
15 juli 2022
Eén bèta-student van de VU zegt dat ze tijdens haar tentamens werd benadeeld door de antispieksoftware Proctorio. De software zou haar minder goed herkennen omdat ze zwart is. Na meerdere stappen te hebben ondernomen, dient ze nu een klacht in bij het College voor de Rechten van de Mens.
02 juni 2022
Vijftig studentenkoppels gingen op pad om met hun smartphonecamera het gevoel van vrijheid vast te leggen. Ze leerden niet alleen om betere foto’s te maken, maar bouwden ook nieuwe vriendschappen op.
03 mei 2022
Wemelt het op de VU van de dieven, wietrokers en oude mannetjes? Dat idee kun je wel krijgen als je de Google-recensies doorneemt. Een overzicht van de opvallendste oordelen.
14 april 2022
Het VU-hoofdgebouw werd vanmiddag plots ontruimd. De dader: een pizza margherita met rucola.
13 april 2022
Leuke selfie gemaakt op de VU-campus? Dan ben je in overtreding, want er heerst een foto- en filmverbod op ons campusterrein. En wat gebeurt er als we daar toch kiekjes blijven maken?
14 maart 2022
Als het aan bestuurskundestudent Yasir Abdul (22) ligt, gaat de partij DSA (Democratische Socialisten Amsterdam) zowel Amsterdam als Den Haag opschudden.
04 maart 2022
Er is meer dan één manier om een belegerd land te verdedigen. Volodymyr Sukhorebryi, die enkele maanden geleden zijn masterdiploma aan de VU behaalde, probeert zijn mede-Oekraïners te helpen door ze van waardevolle informatie te voorzien.