Popup-Niks-missen-2.png

Nour Khamis

15 juli 2022
Eén bèta-student van de VU zegt dat ze tijdens haar tentamens werd benadeeld door de antispieksoftware Proctorio. De software zou haar minder goed herkennen omdat ze zwart is. Na meerdere stappen te hebben ondernomen, dient ze nu een klacht in bij het College voor de Rechten van de Mens.
02 juni 2022
Vijftig studentenkoppels gingen op pad om met hun smartphonecamera het gevoel van vrijheid vast te leggen. Ze leerden niet alleen om betere foto’s te maken, maar bouwden ook nieuwe vriendschappen op.
03 mei 2022
Wemelt het op de VU van de dieven, wietrokers en oude mannetjes? Dat idee kun je wel krijgen als je de Google-recensies doorneemt. Een overzicht van de opvallendste oordelen.
14 april 2022
Het VU-hoofdgebouw werd vanmiddag plots ontruimd. De dader: een pizza margherita met rucola.
13 april 2022
Leuke selfie gemaakt op de VU-campus? Dan ben je in overtreding, want er heerst een foto- en filmverbod op ons campusterrein. En wat gebeurt er als we daar toch kiekjes blijven maken?
14 maart 2022
Als het aan bestuurskundestudent Yasir Abdul (22) ligt, gaat de partij DSA (Democratische Socialisten Amsterdam) zowel Amsterdam als Den Haag opschudden.
04 maart 2022
Er is meer dan één manier om een belegerd land te verdedigen. Volodymyr Sukhorebryi, die enkele maanden geleden zijn masterdiploma aan de VU behaalde, probeert zijn mede-Oekraïners te helpen door ze van waardevolle informatie te voorzien.
25 februari 2022
Slechts twee uur nadat ze erachter kwam dat haar geboorteland Oekraïne werd gebombardeerd en binnengevallen, stond VU docent en onderzoeker Nina Onopriychuk alweer les te geven. Ze deelt hoe het was om er plotseling achter te komen dat een groot deel van haar familie in levensgevaar verkeert.
22 februari 2022
Vandaag, precies 50 jaar na de 100-urenbezetting, kun je om 16 uur in debatcentrum 3D gaan kijken naar een voorproefje van de documentaire hierover: ‘Dit is het begin’. SRVU-vicevoorzitter Pieter van Rossum spreekt zich uit over de huidige rol van bezettingen.
15 februari 2022
How are you doing, after almost two years of pandemic? There is even a chance that students will be confined to their rooms for the third spring in a row this year. In this ten-part series seven Dutch and three international staff members and students tell us how they are faring. Part 6: Salma Bel Lahdab, third-year student from Spain.